MADE IN CHINA

RADI O GLAVI TESLI 3! 402 KS snažan električni Polestar 2 s dometom od čak 500 km moći će se naručivati isključivo online

 
 Polestar

Prije nešto manje od 2 godine Volvo je objavio kako će Polestar postati zasebna marka specijalizirana za električne i hibridne modele, a nakon što smo prošle godine na salonu u Ženevi vidjeli Polestar 1 (koji bi se trebao početi isporučivati ove godine), sada je došao red na drugi model koji – pogađate – nosi naziv Polestar 2. Ovaj put je riječ o limuzini atraktivnog dizajna koja bi mogla konkurirati Tesli Model 3. Naravno, model je u potpunosti električan - dva elektro motora razvijaju ukupno 402 KS uz 660 Nm okretnog momenta, a prema WLTP-u s jednim punjenjem baterija može voziti do 500 kilometara. Automobil se očekivano vozi na Volvo CMA platformi, a oni koji žele još bolje vozne karakteristike mogu odabrati Performance paket koji dolazi s Ohlins amortizerima, Brembo kočnicama i 20-inčnim naplacima.

Foto: Polestar

Plastike na odbojnicima i blatobranima daju dojam robusnosti, pa automobil čak izgledom vuče na crossover (itekako popularnu kategoriju u današnje vrijeme). Prednja PIXEL led svjetla imaju svjetlosni potpis u obliku Thorova čekića, dok su u Polestaru na stražnjem dijelu odlučili postaviti spojena svjetla što postaje trend kod velikog broja proizvođača.

Cijena? U Njemačkoj kreće od 39,900 eura prije poreza, no prvih 12 mjeseci u ponudi će biti samo "Launch edition" verzija koja ipak ima značajno višu cijenu - 59,900 eura prije poreza. Polestar će, baš kao i Volvo, svoj model ponuditi i putem sve popularnijeg modela pretplate u kojem korisnik plaća fiksni mjesečni iznos u kojem je uključeno i održavanje. Posebno je zanimljiva unutrašnjost, budući da će Polestar 2 biti jedan od prvih automobila koji će koristiti Android infotainment sustav kojim se upravlja putem 11-inčnog zaslona osjetljivog na dodir. Kako će na to reagirati ljubitelji iPhona i IOS sustava, ostaje za vidjeti...

"Polestar 2 je naš prvi potpuno električni model, a ujedno i model koji ćemo prodavati u velikim količinama", izjavio je na današnjem predstavljanju Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestara. Polestar će, baš kao i Volvo, svoj model ponuditi i putem sve popularnijeg modela pretplate gdje korisnik plaća fiksni mjesečni iznos u kojem je uključeno i održavanje. I ovaj model Polestara naručuje se isključivo online, a proizvodnja počinje početkom 2020. godine u Kini. Na početku prodaje bit će dostupan u Kini, SAD-u, Kanadi, Belgiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Norveškoj, Švedskoj i Velikoj Britaniji, a premijeru će imati 5. ožujka na salonu u Ženevi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 12:08