STRUJA KAO JEDINA OPCIJA

PORSCHE PRELOMIO: iduća generacija Macana ipak postaje isključivo elektromobil, benzinci izbačeni iz ponude!

 
 PORSCHE

Izgleda kako su u Porscheu ozbiljno shvatili svoje planove o električnoj budućnosti. Neki će reći, možda i preozbiljno. Naime, njemački je proizvođač potvrdio kako je uprava odlučila da će sljedeća generacija Macana koristiti isključivo električni pogon! Da, dobro ste pročitali, verzije koje su nas uveseljavale zvukom i ubrzanjima, poput Macana GTS ili Turbo odlaze u povijest i zamijenit će ih električni pogon!

Porsche u razvoje električara ulaže 6 milijardi eura, a očekuju kako će do 2025. godine čak polovica prodanih Porsche modela biti elektrificirane verzije (hibridi i električari). Podsjetimo, Porsche će krajem godine predstaviti sportski električni model Taycan, nakon čega bi trebala uslijediti Taycan Cross Turismo verzija s povišenom podnicom.

"U sljedećih 10 godina fokusirat ćemo se na "vozački miks" sastavljen od unaprijeđenih benzinskih motora, plug-in hibrida i potpuno električnih modela", izjavio je predsjednik uprave Oliver Blume.

Što će na ovo reći puristi? Znamo kako su mnogi negodovali kada je Porsche 2002. na tržište plasirao svoj prvi SUV Cayenne koji je dosad u svoje tri generacije postigao značajan uspjeh i uskoro bi mogao postati najprodavaniji model marke. Ipak, ovdje se radi o ekstremnijem potezu, budući da kupci Macana sljedeće generacije ostaju zakinuti za već spomenute benzinske verzije na koje su se mnogi odlučili. Nadamo se samo da će 911 još barem neko duže vrijeme biti u ponudi sa klasičnim benzincima....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:33