AKTUALNO

RIMAC TEHNOLOGIJA U PORSCHE ELEKTRIČNIM SUPERSPORTAŠIMA! Nijemci investirali u tvrtku iz Svete Nedelje, imat će udio od 10 posto!

 
 Porsche AG

Porsche je u posljednjih nekoliko mjeseci javnosti pokazao dva električna koncepta: Mission E Cross Turismo i Taycan. Za Taycan je čak objavljeno da bi se mogao naći na cesti za dvije godine! Naravno, za razvoj električnih automobila Porscheu će biti potreban primjeren partner, a za to su izabrali upravo kompaniju Mate Rimca! Naime, na svojim službenim stranicama Porsche je objavio kako su investirali u kompaniju Rimac Automobili u kojoj očito vide strateškog partnera u pohodu na prvu poziciju kada su u pitanju električni supersportaši. Potvrđeno je da je Porsche kupio udio od 10 posto u Rimčevoj kompaniji. Cijela priča je još impresivnija zbog činjenice kako Porsche inače većinu ključnih komponenti razvija samostalno i rijetko ulažu u druge kompanije.

To je naglasio i Mate u svom osvrtu kojeg je dao na Facebooku. Kako navodi, sama ideja nije došla "preko noći", već su od prvotne ideje i razgovora prošle 3 godine. Investicija je sada realizirana i sigurni smo kako će se ovom investicijom kompaniji Rimac Automobili otvoriti nova vrata za širenje i razvoj. Ovo je još jedna u nizu suradnji između Rimac Automobila i drugih velikih svjetskih proizvođača automobila, i samo dokazuje kako Rimac uspijeva u svom naumu da postane ključni dobavljač velikim proizvođačima automobila. Evo i objave osnivača Mate Rimca:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 08:19