FOTO

SVJETSKA PREMIJERA U PARIZU: Ovo je novi BMW Serije 3!

 
BMW Serije 3
 Zvonimir Jurčić

Nakon dugog čekanja i mnoštva teasera, bavarski proizvođač napokon je premijerno prikazao Seriju 3 pred tisućama svjetskih novinara, uključujući i našeg reportera Zvonimira Jurčića na salonu u Parizu. Nova generacija bavarske limuzine kodnog imena G20 postavljen je na modularnu platformu CLAR. Uz to što ima veći međuosovinski razmak (to će najbolje osjetiti putnici straga), novi BMW Serije 3 donosi uštedu do 55 kg u odnosu na prethodnika. Dimenzije modela narasla su, pa je tako G20 85 mm duži i 16 mm širi, ali je zato visina ostala gotovo ista čime je zadržao agresivnost.

Foto: BMW

Posljednjih nekoliko dana najviše se špekuliralo oko samog dizajna. Sada kada je otkriven, jasno je kako je pri dizajniranju prednjeg dijela poslužio BMW Serije 5, pa se tako nova "trica" ističe masivnim bubrezima koji se protežu sve do novih LED svjetala. Stražnji dio dizajneri su odlučili promijeniti i zapravo i nije toliko sličan ostalim BMW modelima.

Zvonimir Jurčić
BMW Serije 3

Unutrašnjost donosi promjene u vidu novog digitalnog kokpita na kojem vozač može pronaći sve važne informacije, a tu je i središnje postavljeni zaslon iDrive 7.0 infotainment sustava. Putnici straga sada imaju 11mm više prostora za koljena, a prtljažnik iznosi 480 litara. Na početku prodaje u ponudi će biti modeli 320d i 330i. Uskoro donosimo i detaljniji video automobila iz Pariza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:42