NERVOZA U ZENITU

VIDEO: ŠPANJOLCIMA ZBOG KARANTENE ŽIVCI SVE TANJI Policajci 'obrisali pod' s motociklistom koji nije poštivao izolaciju pa napravio neoprostivu grešku

 
 Facebook screenshot

Španjolska je već gotovo sustigla Italiju po broju zaraženih te broju smrtnih slučajeva izazvanih korona virusom i trenutno je najveće žarište uz Sjedinjene Države i Italiju.

Na snazi je tamo trenutno vrlo ozbiljna zapovijed o izolaciji i kretanju koje se svodi samo na nužno kako bi se spriječilo širenje virusa.

No, sudeći prema ovom videu jednog španjolskog korisnika Facebooka, neki se toga ne pridržavaju pa ima posla i za policiju.

Sudeći prema snimci, dvojica policajaca su mladiću na cross motociklu krenuli objašnjavati važnost ne kretanja osim u nuždi kao i sve ostale naputke za prevenciju širenja korona virusa, možda i pomalo prežestoko, iako izazvani bahatošću.

Tanki živci, nervoza, nesigurnost i svi ostali faktori koji su došli s ovom epidemijom, nagnali su mladića da sočno opsuje i odgurne jednog od policajca rukom iz svog osobnog prostora.

Pokazalo se to iznimno lošom idejom. Kako je nakon toga mladić završio u obračunu s policajcima pogledajte u videu:

Društvenim mrežama već se ranije proširio video djelovanja policije prema neposlušnim motociklistima u Indiji uz pomoć drvenih štapova po stražnjici, što pak neki pripisuju "ostacima standardnog ophođenja prema neposlušnima još iz kolonijalnog doba zemlje", ova snimka, a s obzirom na to da dolazi iz Europe, djeluje poprilično šokantno.

No, s obzirom na brojke (gotovo 80.000 zaraženih i gotovo 7000 umrlih od virusa korona u Španjolskoj) potreba izolacije svakog pojedinca je više nego nužna.

Očigledno je da se pojam policijskog postupanja sada interpretira prema zatečenom stanju svakog pojedinog službenika reda na licu mjesta...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:39