KOD BOSILJEVA

Automobilist Marin Čolak Ferrarijem sletio s autoceste: poginula suvozačica (20)

Zagreb, 280109.Marin Colak predstavio novinarima svoj novi Seat koj je satavio uz pomoc sponzora Auto Zubaka i Ingre.Na slici: Marin Colak sa svojom novom Seat jurilicom.Foto: Damir Krajac / CROPIX
 Damir Krajač / CROPIX

BOSILJEVO - U strašnoj prometnoj nesreći koja se oko 12.15 sati dogodila na autocesti A6 dva kilometra od čvora Bosiljevo u smjeru Rijeke stradao je automobilistički as Marin Čolak te je hitno je prebačen u bolnicu. Djevojka I.O. (20) koju je Marin navodno povezao u Dubrovniku na svom putu prema Grobniku na mjestu nesreće je smrtno stradala. Prema prvim i neslužbenim informacijama Čolak je upravljao svojim crvenim Ferrarijem te iz nepoznatog razloga skrenuo desno van kolnika.

Postoji mogućnost da je došlo do kontakta s još jednim brzim automobilom, sportskom verzijom Nissana zagrebačkih registracija koji se zaustavio 150 metara dalje, no to će utvrditi policija. Udar je bio doista strahovit. Prema tragovima na mjestu nesreće nakon slijetanja automobil je nekontrolirano vozio sto metara po travnatoj površini, zatim se zapalio, te je od njega ostala samo hrpa neprepoznatljivog lima.

Motor je ispao iz karoserije te se zaustavio nekoliko metara dalje, jedan kotač čak stotinu metara dalje. Nesretnoj ženi nije bilo spasa. Na mjestu nesreće je istražni sudac i zamjenik ŽDO-a iz Karlovca. Promet u smjeru Rijeke odvija se pretjecajnom trakom. Zagrepčanin Marin Čolak (26) prvi je hrvatski automobilist koji se natjecao u prestižnom WTCC. Sa utrkama je započeo u Njemačkoj u vrlo mladoj dobi, uključujući njemački Formula Renault i njemački Seat Leon Cupra kup.

Kasnije se natjecao u nekim utrkama u Formuli Renault 2000 Eurocup 2001 i 2002. U 2008 natjecao se u novoj Seat Leon Eurocup, gdje je završio godinu kao viceprvak. Kao nagradu za osvajanje utrke na Brands Hatchu dobio je priliku natjecati se jednu utrku u WTCC u utrci na Oscherslebenu sa Sunread Team. U 2009, ulazi u prestižno WTCC prvenstvo za punu sezonu sa svojim privatnim timom kojeg vodi njegov otac Nikica pod imenom Croatia Čolak Ingra Seat Team.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 11:55