A8 ALLROAD

AUDI A8 KAO KARAVAN? Da, talijanska tuning kuća pretvara luksuznu limuzinu sa W12 motorom u karavan sposoban za terene!

 Castagna Milano

Audi A8 poslovna je krstarica koja se za kupce bori s Mercedesovom S-klasom i BMW-ovom Serijom 7 te se, naravno, nudi samo u limuzinskom izdanju. Ipak, ekipa iz talijanske tuning kuće Castagna Milano, odlučila je napraviti konverziju i pretvoriti limuzinsku izvedbu u karavansko izdanje! I to kakvo! Karavan će biti baziran na prethodnoj generaciji Audija A8 W12 koji ispod poklopca skriva 6,3-litreni motor s 12 cilindara snage 493 KS uz 625 Nm okretnog momenta!

Castagna Milano

A da stvar bude bolja, Castagna Milano ne samo da je odlučila limuzinu pretvoriti u karavan, već su si dali dodatnog truda i projektirali "Allroad" verziju s povišenom podnicom i plastičnim blatobranima. Prilikom modificiranja karoserije koristit će se aluminij i karbon, a prvi renderi otkrivaju kako bi trebao izgledati krajnji projekt. Uz povišenu podnicu i robusne blatobrane, tu je i quattro pogon.

Castagna Milano

Dakle, ovaj monstruozni karavan bit će spreman i za jurnjavu i za teren! Naravno, više detalja bit će poznato kada sami projekt krene, a sigurni smo kako Castagna neće razočarati. Uostalom, njihovi dosadašnji projekti uključuju coupe verziju Rolls-Royce baziranu na Phantomu te "ogoljenu" cabrio verziju Fiata 500 bez vrata. Dakle, neobični projekti za njih nisu novost, no ovaj svakako spada u jedan od najluđih, budući da dosad nismo vidjeli ovakvo što na tržištu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:16