FOTO, VIDEO

BIZARNI PROJEKT: IZRADIO TESLU KARAVAN kako bi njegovi psi imali više mjesta!

Da, dobro ste pročitali, zbog kućnih ljubimaca odlučio je krenuti u ovaj prilično zahtjevan projekt. Pritom su angažirani inženjeri iz kompanije Qwest Norfolk, a za samu promjenu izgleda karoserije zaslužna je nizozemska kompanija Neils van Roij Design.
 Twitter screenshot

Što napraviti ako ste fan Tesle, ali želite voziti karavan kojeg nema u ponudi američkog proizvođača. Ovaj vlasnik odlučio je, ako Elon Musk neće, hoću ja. I tako je krenula prerada njegovog Modela S P90D iz limuzinske u karavansku izvedbu. A zašto mu je uopće bio potreban karavan? Zbog dva psa koja ima u vlasništvu. Da, dobro ste pročitali, zbog kućnih ljubimaca odlučio je krenuti u ovaj prilično zahtjevan projekt. Pritom su angažirani inženjeri iz kompanije Qwest Norfolk, a za samu promjenu izgleda karoserije zaslužna je nizozemska kompanija Neils van Roij Design. Iako su obećavali najljepšu Teslu svih vremena, prema prvim slikama izgleda da to ipak nije slučaj.

Foto: Neils van Roij Design, Twitter screenshot

Da, ovaj "shooting brake" izgleda prilično dobro, no moramo priznati kako ga ipak ne bismo prozvali najljepšom Teslom na svijetu. Dijelom je to zbog prilično čudne konstrukcije krova koja se ne uklapa u ostale zaobljene linije Modela S. Pretpostavljamo kako je razlog te pomalo nezgrapne ravne linije aerodinamičnost, budući da su iz kompanije najavili kako će ovaj model imati isti koeficijent otpora zraka kao i limuzina.

I dok inače proizvođača ne voli ovakve projekte i često se ograđuju od njih (najdalje u svemu ide Ferrari koji je primjerice DJ-u Deadmau5-u naredio da skine foliju sa svog Ferrarija 458 ili će ga tužiti), čelni ljudi iz Tesle odobrili su ovaj projekt. Vlasnik je naime prvo odlučio provjeriti sa Teslom, budući da njihovi modeli neprestano dobivaju ažuriranja softvera a tu je i garancija koju nije želio izgubiti. Iz Tesle su mu javili kako će sve te stavke ostati nepromijenjene tako da će vlasnik biti tretiran kao i ostali vlasnici Modela S. U kompaniji koja je izvela radove sada razmišljaju ponuditi ostalim vlasnicima ovu preradu, naravno ako bude zainteresiranih...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. travanj 2024 01:33