Ford Go Faster

EKSKLUZIVNO! BILI SMO FILMSKA ZVIJEZDA I KASKADER na jedan dan u pravom filmu za volanom Focusa RS!

Naš je novinar jedini iz Hrvatske dobio ekskluzivnu priliku "testirati" novo Go faster iskustvo Forda. Ford je, naime, ponudio dodatnu vrijednost potrošačima koji jedan dan mogu provesti u koži Jasona Stathama ili Vina Diesela, dakle, biti glumac i kaskader u svom vlastitom filmskom traileru
 EddieKeogh / EddieKeogh

To nikako nije bilo uobičajena prezentacija. Ford nas je, naime, pozvao u London kao jedini medij iz Hrvatske, no nismo pritom bili kao već bezbroj put dosad pozvani na prve vožnju nekog njihovog novog modela već smo došli - testirati njihovo novo iskustvo koje su ponudili potrošačima! Novi je to moment za nekog auto proizvođača, a vozačko iskustvo vezano uz brend u Fordu su nazvali Go Faster.

Foto: Ford

Kada smo stigli u Barkin, dio istočnog Londona na lokaciju koja je bila uređene poput pravog filmskog seta s velikom asfaltnom površinom, filmskim kulisama, produkcijskim studijom, garderobom i gdje su nas dočekali glumci, režiser, voditelj snimanja i kaskaderi te desetak parkiranih Focusa RS i Mustanga postalo nam je jasno kako se sprema nešto neuobičajeno. Ukratko, poput ničega do sada Fordovo Go Faster jedinstveno vozačko iskustvo pretvorilo je našeg novinara u glumca i ultimativnog vozača kaskadera u isto vrijeme.

Images from the Ford Go Faster event in Barking, London September 28, 2017.
EddieKeogh / EddieKeogh

Prvo se upoznao s fikcijskim trailerom u kojem je igrao s čistom hollywoodskom klasikom od radnje: šef ekipe Carston izdan je od svog najboljeg prijatelja zbog čijeg je zločina završio pet godina u zatvoru. I dok je tamo trunuo Remy Lions je izgradio kockarsko carstvo.

Images from the Ford Go Faster event in Barking, London September 27, 2017.
EddieKeogh / EddieKeogh

Po izlasku Carston skuplja ekipu kako bi izveli spektakularnu pljačku casina, no za to im treba i najbolji vozač koji postoji. Upravo je ta uloga namijenjena polaznicima, a riječ je o ulozi Wheelsa bivšeg profesionalnog trkača koji se povukao iz utrka, ali čije će vještine za volanom pomoći u pljački.

Dan pun adrenalina, driftanja, ubrzanja i silovitog kočenja prvo je započeo obukom polaznika kada smo s pravim kaskaderima uvježbavali četiri najčešće situacije u filmskim jurnjavama a koje ćemo izvoditi u traileru: J-turn, slalom, bočno uparkiravanje u brzini i driftanje što je bilo vrlo zabavno. Potom smo snimili nekoliko scena u studiju, da bismo na kraju odradili i scene jurnjave koje su potom u produkciju umontirali u fiktivni akcijski trailer Go Faster. Na koncu, što je u pozadini? Fordov Go Faster je ultimativno vozačko iskustvo za potrošače koje se oslanjajući se na rastući trend da oni sve više traže dodatan iskustveni sadržaj.

Ford

Poput primjerice Disneya i Lega koji osim proizvoda nude i svojevrsna "iskustva" poput uživanja s najmlađima u Disneylandu i sličnim odlično prihvaćenim projektima, Ford se pokušava pozicionirati kao brend koji samo prodaje automobile već nudi i dodatnu vrijednost potrošačima. Go Faster je tako "pilot projekt" koji se od 13. do 22. listopada održao u Londonu, ali do kraja godine održat će se i na lokacijama u Francuskoj i Španjolskoj, a plan je ultimativno vozačko i filmsko iskustvo Go Faster dogodine ponuditi i u drugim zemljama.

Kao što smo i sami iskusili, uzbudljiva kombinacija učenja klasičnih kaskaderski "stuntova" pod nadzorom profesionalaca u "performance" automobilima u kombinaciji emocionalnog zanosa zbog činjenice kako imate priliku za volanom kao i u mikro studiju odglumiti prave filmske scene stvara Wow efekt kod polaznika. Pritom takvo ponuđeno vozačko iskustvo Fordu dodaje onaj "cool" faktor, a u očima potrošača ga stavlja na višu razinu.

Images from the Ford Go Faster event in Barking, London September 25, 2017.
EddieKeogh / EddieKeogh

Dobra je to promocija i za Fordovu "performance diviziju", a moći do maksimuma iskoristiti Focus RS i Mustang brojnim je muškarcima ostao nedosanjani san. S Go Faster iskustvom sada je i to ostvarivo. Uzbuđenje vožnje takvih automobila nije zamišljeno samo za oktanoglavce i fanove Forda već baš za svakog. Prema planu Ford osim "performance" modela u programu ima i off road vozila, kao i desetine danas već kultnih "vintage" modela koji će također biti dobra baza za neka buduća iskustva koja će se nuditi potrošačima.

Images from the Ford Go Faster film shoot in London July 20, 2017.
Eddie Keogh / Eddie Keogh

Automobili su potpun serijski, a izmjene koje su izvedene odnose se na prerađenu ručnu kočnicu kako bi automobil bio iskoristiviji u kontroliranom okruženju za snimanje filma. Naravno i dovod goriva ima opciju prekida zbog sigurnosti u mogućem razbijanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:43