ZANIMLJIVOSTI

AMERI LUDUJU ZA FORDOM FOCUSOM RS! Svakih sat i pol proda se po jedan primjerak

Od lansiranja prošlog ljeta do danas prodano je više od 3500 primjeraka,što znači da je 500 primjeraka pronašlo svoj dom svaki mjesec
 Ford

Ford Focus RS impresivna je jurilica, u što smo se i sami mogli uvjeriti kada smo ga imali na testu. A posebno dobre rezultate ova 350 KS snažna jurilica postiže u SAD-u. Od lansiranja prošlog ljeta do danas prodano je više od 3500 primjeraka. To znači da je 500 primjeraka pronašlo svoj dom svaki mjesec, a uz malo matematike dolazimo do brojke od 16 automobila dnevno. Dakle, svakih sat i pol u SAD-u se proda po jedan Ford Focus RS. S obzirom na njihov standard i cijenu od oko 37 tisuća dolara za početni model (u SAD-u) za koju se dobiva pravi sportski automobil koji nudi mnoštvo zabave u vožnji, ovi rezultati ne čude.

Prema navodima iz Forda, prosječna cijena prodanih Focusa RS iznosila je 42 tisuće dolara, što znači da se kupci odlučuju na niz doplata poput one za paket RS2. Zanimljivo da je najčešća boja Stealth siva (32 posto prodanih primjeraka), a u stopu je prati upadljiva svjetlo plava službenog naziva "Nitrous Blue" koja je bila i na našem testnom primjerku. Prema riječima Jessice Bishop zaduženoj za marketing u Fordu prodaja Focusa RS nije doživjela nikakve padove niti u zimskim mjesecima, već su kupci zbog pogona na sva četiri kotača jednako intenzivno kupovali navedeni model.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:22