AUKCIJA

FANOVI MODERNIH KLASIKA NA APARATIMA! Prodaje se kolekcija snova od 140 automobila, a u ponudi su 34 Mercedesa, 27 BMW-a, 11 Bentleya... I to kakvih!

 
 RM Sotheby's

Jedna od najimpresivnijih kolekcija, posebno ako ste ljubitelji tzv. "modernih klasika", kultnih modela proizvedenih 20-30 godina unazad, bit će ponuđena na aukcijama kuće RM Sotheby's. Čak 140 automobila iz "garaže snova" anonimnog vlasnika nudit će se potencijalnim kupcima, a same aukcije bit će održane na četiri različite lokacije: Pariz, Amelia Island, Fort Lauderdale i Essen.

Dosad je objavljen i velik broj modela koji će biti u ponudi, a među njima ima europskih, japanskih i američkih modela. Dominiraju ipak europski modeli, i to oni iz Njemačke: čak 34 Mercedesa, 27 BMW-a, 8 Porschea i jedan Audi nalaze se u kolekciji. Snage Velike Britanije predstavlja 12 modela Rolls-Roycea, 11 Bentleya, osam Jaguar modela i četiri Aston Martina, kao i dva Morgana i Lotus. Sedam Ferrarija, dva Renaulta i Lamborghini zatvaraju ponudu europskih modela.

RM Sotheby's

Za ljubitelje japanskih modernih klasika nude se Nissan, Mazda, Toyota i Mitsubishi, a u kolekciji ima i modela iz SAD-a poput Cadillaca i Chevroleta.

"Od gotovo svih modela BMW Alpine preko Mercedesa 500SEC AMG 6.0 Wide Body, Porschea 928 GTS pa do Renaulta R5 Turbo, ova privatna kolekcija ima gotovo svaki automobil 80-ih i 90-ih o kojima smo u to doba maštali", ističe Gord Duff iz aukcijske kuće RM Sotheby's. Objavljeno je kako je vlasnik kolekcije anonimni automobilski entuzijast koji se ovim modelima divio u svojoj mladosti. Sigurni smo kako će aukcije izazvati dosta pažnje kod kolekcionara koji će pohrliti u neki od navedenih gradova, a pritom moraju biti i brzi jer se prva aukcija održava već 6. veljače u Parizu, a na njoj će prema informacijama RM Sotheby's-a biti 20 automobila:

RM Sotheby's

- BMW Alpina B7 Turbo S iz 1982. godine (očekivana cijena 200-240 tisuća eura) i još nekoliko Alpina

- Mercedes-Benz 500SEC AMG 6.0 Wide Body (očekivana cijena oko 150-200 tisuća eura) i drugi Mercedesovi modeli

- Ferrari Superamerica iz 2006. godine (jedan od samo 43 primjerka s ručnim mjenjačem za kojeg se očekuje cijena oko 575-650 tisuća eura)

- BMW 850CSi iz 1994. godine (procijenjena cijena oko 140-180 tisuća eura)

- Porsche 928 GTS iz 1992. godine (70-85 tisuća eura)

- nekoliko luksuznih britanskih modela uključujući Aston Martin Vanquish S kojem je naknadno ugrađen ručni mjenjač, kao i Morgan Aero SuperSport

Nakon toga slijede dvije aukcije na Floridi u ožujku na kojima će biti ponuđeno 10-ak automobila od kojih će najviše pažnje dobiti Toyota Supra, Acura NSX, Nissan 300ZX Twin Turbo te Ferrari 575M Maranello.

RM Sotheby's

Posljednja aukcija s automobilima iz ove kolekcije bit će održana na Techno Classici u Essenu, gdje će, očekivano, biti ponuđeno najviše njemačkih modela: Porsche 911 turbo 3.6 iz 1994. godine, gotovo svi BMW Alpina i M modeli 80-ih i 90-ih, Mercedesovi AMG modeli iz tog razdoblja... U svakom slučaju, ovaj vlasnik ima (odnosno, imao je) "garažu iz snova" u pravom smislu te riječi, a sada se ljubiteljima ovih modela otvara odlična prilika da postanu vlasnici istih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:08