KONCEPT

FOTO: KONCEPT LE FIL ROUGE najavljuje kako bi Hyundai modeli mogli izgledati u budućnosti!

Hyundai

 

Hyundaijev štand na salonu u Ženevi pokazao je u kojem smjeru ide korejska marka. Uz električnu Konu koja dolazi već u drugoj polovici godine, novi Santa Fe (te su najavljene hibridna, i plug-in hibrid verzija) i SUV Nexo koji koristi pogon na vodikove gorivne ćelije, na štandu je glavna zvijezda bio koncept kodnog imena "Le Fil Rouge".

 

Riječ je o konceptu koji, kako kažu u Hyundaiju, spaja prošlost, sadašnjost i budućnost. Kao uzor dizajnerima poslužio je Hyundai Coupe Concept in 1974. godine, a zanimljivo je kako su isti odlučili stvoriti automobil prema pravilu "zlatnog reza". Riječ je o kompozicijskom zakonu koji se koristi u umjetnosti, a ukratko pravilo glasi: manji dio se prema većem odnosi kao veći dio prema cjelini. "Ovim konceptom započinje novo razdoblje kada je u pitanju dizajn budućih Hyundai modela", izjavio je šef dizajna korejske marke Luc Donckerwolke.

Hyundai
 

Posebno je zanimljiva futuristična unutrašnjost s masivnim središnjim grebenom i mnoštvom drvenih elemenata. Ispred vozača nalazi se veliki digitalni zaslon, a infotainment sustavom može se upravljati i putem zaslona na stražnjim sjedalima. Budući da je cilj bio prikazati budućnost marke po pitanju dizajna, upravo se ovim elementima pridodalo najviše pažnje, dok o pogonskom sklopu nije bilo detalja...

 

Izdvajamo

Iz drugih medija