SUPERBRZA I PRAKTIČNA

FOTO: OVAJ MERCEDES C63 AMG od 700 KS juri do 340 km/h, a ubrzava bolje od Ferrarija 458!

Väth

Snaga 4,0-litrenog twin-turbo V8 motora povećana je na čak 700 KS uz 900 Nm okretnog momenta. Uz ove brojke ova karavanska C-klasa do stotke ubrzava za samo 3,3 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi visokih 340 km/h!

Za ljude koji vole spojiti praktičnost i performanse odličan izbor su sportski karavani. Mercedes tako između ostalog nudi C-klasu AMG u karavanskoj izvedbi koja broji 510 KS. Ipak, u tuning kući Väth odlučili su onim najzahtjevnijima ponuditi svoju verziju. A rezultati su stvarno impresivni: snaga 4,0-litrenog twin-turbo V8 motora povećana je na čak 700 KS uz 900 Nm okretnog momenta. Uz ove brojke ova karavanska C-klasa do stotke ubrzava za samo 3,3 sekunde, dok maksimalna brzina iznosi visokih 340 km/h! To znači da će vlasnici s ovim karavanom do stotke juriti brže nego Ferrari 458 Italia! Za ovaj tuning motora treba izdvojiti 12,800 eura, no Väth tu nije stao. Oni naime nude vlasnicima dodatne dorade. Tako je za 3,500 eura moguće dobiti novi ispušni sustav s još boljim zvukom od serijskog kojeg će vlasnici moći kontrolirati putem klapne.

 

Foto: Väth

Za bolje držanje na cesti brinu se gevinde za koje treba izdvojiti 700 eura, a tu su i nove kočnice koje se nude za 900 eura. Za bolji vizualni dojam brinu se 20-inčni naplaci i karbonski dodaci za karoseriju za što treba izdvojiti 5 tisuća eura. Ukupni trošak tuninga tako se penje na nešto više od 23 tisuće eura. Oni koji žele samo performanse moći će nadoplatiti za spomenuti tuning motora a ostatak automobila ostaviti u ionako atraktivnom AMG izdanju...

Izdvajamo

Iz drugih medija