NIZ NEVJEROJATNIH DETALJA

FOTO: PRIČA VRIJEDNA FILMSKE EKRANIZACIJE! Evo u čemu je optuženi auto mogul Carlos Ghosn zbrisao iz Japana u Bejrut!

 

Carlos Ghosn, bivši izvršni direktor najveće automobilske grupacije Renault-Nissan do 29. je prosinca provodio u kućnom pritvoru, a zatim se medijima proširila vijest kako je optuženi automobilski mogul pobjegao, i to u – Bejrut.

Naravno, cijela akcija pomno je isplanirana budući da je Ghosn imao ozbiljne restrikcije i čuvare koji su (neuspješno) pazili da Ghosn ostane u malom stanu u Tokiju pod 24-satnim nadzorom.

Ipak, kao što sada to već znamo, Ghosn je trenutno „slobodan čovjek”, a na Twitteru Wal Street Journala ovih je dana osvanula slika koja prikazuje kutiju za glazbene instrumente u kojoj je Ghosn „prošvercan” pored stražara i ukrcan na privatni zrakoplov.

Twitter

Kako bi Ghosn preživio u metalnoj kutiji, ekipa dobro uigranog tima specijalaca koji su se pobrinuli za cijelu akciju je na kutiji izbušila rupe. Nakon izlaska iz stana u Tokiju Ghosn i njegov tim stižu do aerodroma gdje ih je čekao privatni avion. Kako su prošli sigurnosne provjere?

Privatni avion nalazio se u tzv. VIP dijelu gdje putnici ne moraju prolaziti kroz toliko stroge provjere budući da se, na kraju krajeva, ukrcavaju u svoje avione. Prva destinacija bila je Istanbul, a zatim Bejrut. Iako su mu mnogi dokumenti zaplijenjeni, Ghosn je u Bejrut ušao uz pomoć svoje libanonske osobne iskaznice i francuske putovnice.

Ghosn ima libanonsko državljanstvo, a Libanon ne izručuje ljude u Japan pa je stoga jasno zašto je upravo Libanon odabrao kao zadnju destinaciju svog bjega (barem zasad).

Mediji su spominjali kako je kao mjesto utočišta u Bejrutu uzeo svoju rezidenciju koju je zapravo nabavio Nissan – i to po cijeni od 8,75 milijuna dolara! Kada su to shvatili, iz Nissana su poslali zaštitare koje su novinari snimili ispred rezidencije. Zamislite samo tu scenu – Nissanovi ljudi čekaju ispred rezidencije koju je Nissan sam keširao kako bi oduzeli ključeve i „istjerali” Ghosna.

Naravno, to je jedino što mogu napraviti, no niti to im nije pošlo za rukom budući da je Ghosnu nije bilo niti traga niti glasa. Gdje se točno skriva bit će poznato vjerojatno već danas, kada je najavio presicu na kojoj će se obratiti novinarima i javnosti prvi put nakon bjega iz Japana. Ova priča već sada ima materijala za film...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 02:13