KLONOVI NAPADAJU

FOTO, VIDEO: ZAŠTO BACATI NOVAC NA ORIGINAL? NARUČITE LAŽNI MERCEDES G-KLASE IZ KINE Duplo je jeftiniji i ima i turbo motor iz Saaba!

 
 chinaforums.com

Kineski proizvođači oduvijek su znali „klonirati” europske, a najčešće su mete europski premium proizvođači. Naravno, Mercedesova G-klasa je među omiljenim modelima.

Tako je kineski BAIC odlučio „prepisati” domaću zadaću od stručnjaka iz Stuttgarta, a ovo je rezultat:

Foto: chinaforums.com, CarNewsChina.com

Kodnog imena BJ80, ovaj model već je neko vrijeme na tržištu, no u kineskoj su kompaniji odlučili otići korak dalje i predstaviti i izvedbu „6x6”.

CarNewsChina.com

Ako vas zanima što se nalazi ispod poklopca motora, BAIC je otkupio prava na Saab 2.0 turbo i 2.3 turbo motore od GM-a još 2009. godine. Uz to, tu su i prava na platforme Saaba 9-3 i 9-5.

Osim vanjskog dizajna, besramno se kopiralo i u unutrašnjosti. Doduše, kao uzor je poslužila sada već prethodna generacija, no sigurni smo kako će uskoro doći i verzija s kineskom verzijom MBUX sustava i digitalnih kokpita.

U videu koji je osvanuo na YouTubeu možete vidjeti posebnu verziju modela BJ80 70th Anniversary koji se ističe sjajno crnim blatobranima, odbojnicima i masivnim naplacima. Naravno, sve to nije ni blizu pravom kralju terenaca – Mercedesovoj G-klasi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:07