APEL ZA SIGURNOST

FOTO, VIDEO: ABT Audi RS4-R ispod poklopca skriva 2,9-litreni V6 motor od 530 KS i 690 Nm okretnog momenta a izrađen je za kampanju "Tune it! Safe"

 
 ABT

Ovog vikenda je svoja vrata otvorio Essen Motor Show, jedan od najpoznatijih sajmova tuninga i „aftermarket” dijelova u Europi. Ljubitelji prerada su tako došli na svoje, a same tuning kuće predstavile su svoje posljednje projekte. Mnogima je pritom u oko zapela ABT-ova izvedba Audija RS4. Službenog imena RS4-R, riječ je o posebno dorađenoj verziji u boljama policije.

Foto: ABT

ABT-ov RS4-R ispod poklopca skriva 2,9-litreni V6 motor snage 530 KS uz 690 Nm okretnog momenta. Tu je i novi ispušni sustav sa karbonskim nastavcima koji dodatno naglašavaju agresivnost ovog modela, a sigurni smo kako je i zvuk nešto prodorniji od serijske izvedbe. Uz to, tu je novi set 21-inčnih ABT naplataka uparenih sa Hankook gumama 275/25/R21.

Budući da je ovdje riječ o ozbiljnom tuning projektu – automobil je postavljen na gevinde za još bolje držanje. Uz sve to, automobil zbog policijskih naljepnica izgleda zanimljivo, a sigurni smo kako će na cesti biti pravi strah i trepet za sve prekršitelje koji neće imati previše šanse protiv ovog modela.

Naime, iako nisu objavljene službene brojke, znamo da slabija serijska izvedba do stotke juri za 4,1 sekundu i ne staje do 280 km/h. To znači da od RS4-R izvedbe možemo očekivati sprint do stotke ispod 4 sekunde i maksimalnu brzinu blizu 300 km/h!

Za kraj treba napomenuti kako je ovaj automobil napravljen u sklopu "Tune it! Safe!" kampanje kojoj je glavni cilj potaknuti vozače da, ako dorađuju svoje vozilo, koriste dijelove sa potrebnim certifikatima kako bi sigurnost ostala na najvišem nivou.

U projekt je naravno uključena i policija koja redovito po njemačkim gradovima provodi akcije u kojima se provjeravaju modificirani automobil i dijelovi koji su ugrađeni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:04