TUNING

FOTOGALERIJA: AUDI A6 AVANT 3.0 V6 TDI ABT pokazuje kako za tuning dizelskih motora ima budućnost

 
 ABT

Krajem 2017. pojavilo se zanimljivo izvješće o Audijevom navodnom planu ugradnje mega snažnog dizelskog motora ispod poklopca nove generacije modela S6 i S7 Sportback. Do danas to iz vrha marke iz Ingolstadta nije potvrđeno, što je donekle i očekivano s obzirom na sve manju popularnost dizelaša u Europi, no strpimo se do Salona automobila u Ženevi u ožujku kada se očekuje premijera potpuno novog S6 modela.

Foto: ABT

Ako je Audi i odustao od tog plana, fanovi superbrzih "naftaša" ne moraju brinuti jer tu je tuner ABT koji je za salon u Ženevi najavio super brzi A6 Avant s dorađenim 3.0 V6 TDI motorom ispod poklopca. Na masci motora nalazi se oznaka ABT Power, a snaga stroja je podignuta sa serijskih 282 KS i 620 Nm na 326 KS i 670 Nm što je dovoljno za ubrzanje do 100 km/h iz stajanja za 5,5 sekundi.

Naravno, ABT je ponudio i aerokit za karoseriju te stražnji spojler izveden u sjajnom crnom laku. Na koncu, ugrađeni su i aluminijski naplaci od 21 cola s Continental gumama dimenzija 255/35 koje zaokružuju nabildan sportski dojam.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 13:17