LEGENDA S POSTERA

FOTOGALERIJA: MODERNI KLASIK ZA PRSTE POLIZAT! Ne mora biti crveni, prodaje se netipičan Mugello zeleni Ferrari F355 Berlinetta

 
 RM Sothesby’s

Metalik zelena karoserija i bež unutrašnjost... Ne, ne pričamo o Aston Martin ili Jaguar modelima kojima je ova kombinacija gotovo pa trade mark, već o jednom Ferrariju!

Riječ je o F355, kultnom modelu Ferrarija s postera dječačkih soba iz 1990-ih koji je na zidovima društvo pravio Lamborghiniju Diablu, Ferrariju F40, Bugattiju EB110 ili Porscheu 959...

Skladan i lijep Ferrari F355 najčešće lakiran u crvenu, crnu, žutu, srebrnu ili tamno plavu boju (pa tek onda Mugello zelenu po zastupljenosti), prometnuo u jednog od najpoželjnijih modernih klasika i pravi je kandidat iz tog razdoblja za nasljednika aure vječnog Ferrarija poput Testarosse iz 1980-ih.

RM Sothesby’s

Primjerak s fotografija iz 1997. ponudit će se 30. studenog na aukciji RM Sotheby’sa u Abu Dhabiju, a u aukcijskoj kući vjeruju kako će primjerak za kojeg još nije postavljena početna cijena, biti zanimljiv upravo zbog netipičnog zelenog laka.

Pritom je kombinacija 3,5-litrenog "vrištećeg" V8 motora s 5 ventila po cilindru od 380 KS, klasičnog 6-stupanjskog ručnog Ferrari mjenjača s "kuglom" te stražnjeg pogona najbolji talijanski recept za uživanciju!

RM Sothesby’s

Do 100 km/h iz stajanja u stanju je stići za 4,7 sekundi i voziti do maksimalnih 295 km/h, jer su u to vrijeme brzine preko 300 km/h bile su rezervirane za skuplje i snažnije modele.

RM Sothesby’s

Automobil je u savršenom, potpuno tvorničkom stanju, a od ukupno 4871 proizvedene varijante Berlinetta, 3829 je isporučeno s ručnim mjenjačem (1042 s tada inovativnim robotiziranim F1 prijenosom) od kojih je tek par primjeraka isporučeno u Mugello zelenoj boji.

U ovom slučaju boja podiže cijenu automobila...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 16:52