LIMITIRAN NA 50 PRIMJERAKA

HULK SPREMAN ZA ŽENEVU: Ovaj ABT Audi RS5-R od 530 KS stotku hvata za 3,6 sekundi!

Uz mnoštvo vizualnih dorada, snaga 2,9-litrenog V6 motora povećana sa standardnih 450 KS na 530 KS uz 690 Nm okretnog momenta. Premijeru za javnost RS5-R će imati u Ženevi, a u ABT-u su odlučili ponuditi samo 50 primjeraka
 ABT

Poznati njemački tuner ABT ne propušta salon u Ženevi gdje se svake godine pojavi s impresivnim dorađenim modelima. A na ovogodišnjem salonu koji počinje za nešto više od mjesec dana glavna zvijezda ABT štanda bit će ovaj dorađeni Audi RS5. Službeno ime modela je RS5-R, a kao što možete vidjeti sa slika ističe se agresivnim paketom vanjštine, dodatnih karbonskim aero dodacima. Izgleda moćno, ali i dalje odmjereno (za razliku od nekih drugih tuning kuća čiji projekti često izazivaju dvojne reakcije).

Foto: ABT

Standardni 19-inčni naplaci zamijenjeni su sjajno crnim 21-inčnim naplacima s potpisom ABT-a. U suradnji s kompanijom KW napravljene su dorade na ovjesu za još bolje držanje na cesti. Na stražnjem dijelu ističe se karbonski difuzor i četiri nastavka ispušnog sustava. Iako nisu objavili fotografije unutrašnjosti, u ABT-u tvrde da obiluje karbonom i alkantarom.

Naravno, ABT se pobrinuo i za tuning motora. Tako je snaga 2,9-litrenog V6 motora povećana sa standardnih 450 KS na 530 KS uz 690 Nm okretnog momenta. Povećanje snage od 80 KS ovom modelu omogućava još bolje ubrzanje do stotke, pa tako u ABT-u tvrde da prema njihovim mjerenjima stotku hvata za samo 3,6 sekundi. Šanse da ćete ovaj primjerak vidjeti na cesti prilično su male budući da će se na cesti naći tek 50 primjeraka. Sigurni smo kako će svi primjerci vrlo brzo naći svoje vlasnike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:06