TUNING

INTERCEPTOR Replika na prodaju

Na australskom e-Bayu se za 105.000 dolara nudi jedna od boljih replika presretača Mad Maxa

Prošlo su više od tri desetljeća od prikazivanja filma Mad Max, brutalnog australskog akcijskog spektakla redatelja George Millera s Melom Gibsonom u glavnoj ulozi. Australskom glumcu taj je film na kojem su odrasle mnoge generacije dječaka otvorio vrata Hollywooda, a crni prerađeni presretač, australski Ford Falcon XB GT priuštio si je besmrtnost u društvu najpoznatijih filmskih automobila, rame uz rame uz Batmobile ili Herbie.

I danas je taj presretač filmskog junka policajca Maxa Rockatanskog jednako obožavan među fanovima kao i u vrijeme prikazivanja. Radi se o australskom modelu Ford Falcon XB GT iz 1973. godine koji je sedamdesetih bio jedan od najpopularnijih coupea u Australiji.

Kako bi oživio sjećanja na Interceptora, australski ljubitelj Murray Smith sa svojim je timom prije dvije godine do najsitnijeg detalja preradio australski coupe u zvijer s filmskog platna. Ovih se dana na australskoj verziji e-Baya našao njegov oglas gdje Interceptora prodaje po cijeni od 105.000 australskih dolara, što je gotovo jednak iznos u američkim dolarima. Jedina razlika u odnosu na original su trendovska led svijetla i očekivano, vrhunski audio uređaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 07:50