OVO NISMO OČEKIVALI

ISTI MOTOR, A VELIKA RAZLIKA: Pogledajte utrku Toyote Supre i BMW-a Z4 sa iznenađujućim ishodom!

 

Vjerujemo kako mnogi od vas znaju kako nova Toyota Supra ispod poklopca skriva BMW-ov redni šesterocilindraš od 340 KS, uparen sa 7-stupanjskom automatikom. Identičan motor nalazi se u novom BMW Z4 M40i, a budući da se ispod poklopca bavarskog kabrioleta također nalazi 340 KS, a snaga prenosi putem 7-stupanjske automatike na stražnje kotače, rezultati utrke ubrzanja trebali bi biti prilično gusti. Pogotovo kada uzmemo u obzir da je razlika u težini tek 40 kg. Ipak, kada pogledate video napravljen u režiji Carwow-a ostat ćete iznenađeni:

Kao što ste mogli vidjeti, Toyota je uvjerljivi pobjednik utrke ubrzanja (čak pola sekunde bolje vrijeme na 402 metra) i utrke s letećim startom. Sam voditelj Mat Watson ostao je u čudu brzinom Supre, a čini se kako novi Toyotin coupe ima ipak nešto više od 340 KS. To je provjerila i potvrdila ekipa iz Car Throttlea koja ju je stavila na valjke, o čemu smo već pisali.

Car Throttle Youtube screenshot

„Toyota je prepisala domaću zadaću od BMW-a i dobila bolju ocjenu”, jedan je od mnoštva komičnih komentara koji se mogu naći ispod videa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 15:10