BAZIRAN NA MODELU 4C

JEDINSTVENA ALFA ROMEO Mole Costruzione Aritigianale s 49 tisuća kilometara na brojčaniku spremna za aukciju!

 
 RM Sotheby's

Sjećate li se Alfe Romeo Mole Costruzione Aritigianale 001? Riječ je o jedinstvenom modelu baziranom na Alfi Romeo 4C, a potpisuje ga talijanska kompanija Mole Automobile. Prednji dio izgleda agresivno, a uz proširenu karoseriju ističu se nova svjetla slična onima na Giuliji. Stražnji kraj podsjeća na modele s potpisom Zagata, a unutrašnjost je također dorađena. Automobil je svoj „životni put” započeo na temeljima Alf 4C s 40 tisuća kilometara, vlasnik je u nešto manje od godinu dana prešao nešto manje od 10 tisuća kilometara, a sada je došao red na prodaju.

Foto: RM Sotheby's

Naime, ovaj jedinstveni model bit će ponuđen na aukciji RM Sotheby's-a 25. svibnja na poznatom događanju Concorso d'Eleganza Villa d'Este. Ispod poklopca se nalazi 1,8-litreni turbobenzinski četverocilindraš poznat iz modela 4C koji razvija 237 KS uz 349 Nm okretnog momenta, što je dosta za ubrzanje do stotke u 4,2 sekunde.

Velikih novosti osim na vanjštini ima i u interijeru kojem dominiraju aluminijski i karbonski elementi. Zasad nije poznato kolika će biti cijena, no ako se nekoliko kolekcionara odluči na nadmetanje moguće je da će iznos biti papren budući da na svijetu postoji samo jedan ovakav model...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:47