SPREMNA ZA DAKAR RELI

KAKAV PROJEKT: Hondu Civic Type R pretvorili u SUV model spreman za sve izazove!

 
 Honda U.K.

Honda Civic Type R, donedavno najbrži automobil s prednjim pogonom na tržištu (ovaj tjedan rekord je skinuo Renault Megane RS Trophy R) itekako je sposoban na trkaćoj stazi i zavojitim cestama, no ekipa iz Ralph Hosier Engineeringa odlučila je ovu jurilicu prenamijeniti za nešto sasvim drugačije. Službeno ime projekta je OveRland, a ovaj jedinstveni primjerak ima povišenu podnicu (10 cm viši od serijske izvedbe zahvaljujući novom ovjesu) kao i nove naplatke uparene s masivnim BF Goodrich gumama dimenzija 255/55/R18.

Foto: Honda U.K.

Dakle, ova „reli Honda” sposobna je za prelazak svih terena, a osim spomenutih tehničkih detalja u tome joj pomaže i dodatni set svjetala ugrađen u prednju masku kao i dva rezervna kotača integrirana u stražnji dio karoserije koja je pritom proširena.

Honda U.K.

Zanimljiva je i informacija kako iza ovog projekta stoji Honda (odnosno njihova engleska podružnica) koja je odlučila kompaniji Hosier Engineering zadati ovaj neobičan zadatak čiji je krajnji rezultat prikazan na posebnom događanju pod nazivom SMMT Test Day. Uz ovaj „SUV”, prikazana je i još paprenija verzija Civica Type R koja broji 400 KS. Za taj projekt koji je prikazan bok uz bok gore spomenute povišene verzije zaslužna je kompanija Dynamics Motorsport. Oni su osim povećanja snage motora postavili automobil na Eibach opruge, dok su serijske felge zamijenjene ultralaganim 19-inčnim Pro-Race uparenim s Dunlop DZ03G gumama.

Honda U.K.

Iako je Honda naručila ova dva projekta, potvrdili su da je sve odrađeno samo za potrebe sajma i kako ne planiraju nuditi ovakve verzije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:09