ISPOD POKLOPCA JE 789 KS

KAKVA MRCINA: Brabus nudi blindirani G63 AMG koji teži gotovo 4 tone, može idržati rafalnu paljbu i 13 kg TNT-a, a pritom stoji 354.000 eura!

 
 Brabus

Već standardna Mercedesova G-klasa u AMG izdanju nudi posebnu dozu robusnosti i zaštite, no nekima to nije dovoljno te se žele osjećati još sigurnije u svojem limenom ljubimcu, a u priču tada ulazi Brabus. Poznata tuning kuća ovaj put je odlučila ponuditi blindiranu verziju modela G63 AMG. Pritom je velik dio ojačanih dijelova napravljen uz pomoć 3D printera.

Foto: Brabus

Iz Brabusa ističu kako ne mogu ići u detalje vezane uz same korištene elemente i detalje budući da bi to bilo, kako kažu, otkrivanje ključnih informacija i "šifri" potencijalnim napadačima na ovakav automobil. Ipak, poznato je da su dorade na vagu stavile dodatnih 1000 kg!

Dakle, njemačka kompanija prvo je rastavila gotovo cijeli automobil te zamijenila dijelove za osnaženima kako bi se vozač i putnici mogli zaštititi od eventualnih napada bombama i vatrenim oružjima, pa tako ovaj G63 AMG zadovoljava sigurnosni standard VR6. Rafalna paljba s AK-47-icama, 13 kg eksploziva TNT-a, granate - sve to ovaj će blindirani Mercedes G63 AMG izdržati i tako potencijalno spasiti živote ljudi u kabini.

Spomenuto povećanje mase znači da ovakav model sada broji gotovo 4 tone! Stoga su u Brabusu odlučili ojačati šasiju kako bi vozne karakteristike ostale na sličnoj razini, a uz to je pojačana snaga 4,0-litrenog V8 motora na 789 KS uz 1000 Nm okretnog momenta.

Službeno ime modela je Brabus Invicto, a tko se želi osjećati sigurno za njega će morati keširati 354.600 eura prije poreza...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 05:36