TEASERI I SLIKE

KRALJ KLASE SE VRAĆA: iz Mercedesa potvrdili da nova S-klasa stiže već u drugoj polovici ove godine!

 
 Mercedes

Nova Mercedes S-klasa stiže ove godine! Tu vijest potvrdili su ovaj tjedan iz Mercedesa, objavivši i službeno priopćenje na svojim digitalnim platformama. Pritom su nas počastili i sa slikom prednjeg kraja na kojem se vidi masivna maska kao i nova MULTIBEAM LED svjetla. Model koji će nositi kodno ime W223 dolazi već u drugoj polovici ove godine, a kako navode u Mercedesu, trebao bi biti pokazatelj svega onog što u Mercedesu mogu. Tehnološki kralj, demonstracija moći po pitanju tehnologije - to su epiteti kojima možemo opisati novu S-klasu. Kao vrh ponude Mercedesa, za očekivati je niz inovativnih rješenja koja će zatim dobiti svoje mjesto u modelima ispod, ali s određenim vremenskim razmakom.

Mercedes

Zasad nam je dizajn prilično poznat, budući da su nedavno procurile slike S-klase bez kamuflaže koje otkrivaju gotovo sve linije modela. Prednji kralj tako krasi novi oblik svjetala u skladu s ostalim novijim modelima, dok je najveća razlika u odnosu na aktualni model vidljiva na stražnjem dijelu gdje se nalaze nova horizontalna svjetla.

Cochespias Instagram

Unutrašnjost donosi masivni zaslon osjetljiv na dodir u sredini, visoko pozicionirane otvore za ventilaciju kao i novi digitalni kokpit.

Cochespias Instagram

Izvršni direktor Mercedesa Ola Källenius u razgovoru na digitalnim kanalima Mercedesa izjavio je kako je imao prilike provozati testni primjerak po Autobahnu i da je ostao impresioniran udobnošću i zvučnom izolacijom.

Što se tiče pogona, sigurno je kako će elektrifikacija igrati značajnu ulogu kod nove S-klase, pa se tako očekuje mnoštvo mild-hibridnih izvedbi kao i hibrida. Električna verzija postaje poseban model - EQS koji će biti predstavljen 2021. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:33