ALFE U LICI

KROZ METAR SNIJEGA ALFAMA se popeli na vrh zametenog Zavižana

Na osvajanje jedne od najhladnijih točki Hrvatske s vjetrovitih -8°C i izmjerenih 102 cm snijega, ovog vikenda hrabro se odlučio Alfa Romeo klub Hrvatska, najveći hrvatski klub ljubitelja marke vozila s više stotina registriranih članova. Šaroliki vozni park od legendarne 75-ice sa busso šestakom do nove Giulie Veloce, usudio se udružiti i voziti po snijegu i ledu.
 Alfa Romeo Klub Hrvatska

Snježne radosti u Lici za članove Alfa Romeo kluba Hrvatska započele su organiziranim dolascima u subotu, kako bi zajedno ušli u 13. godina rada i postojanja kluba. Ovim tradicionalnim božićnim druženjem, Alfa Romeo klub Hrvatska ima uspješno organiziranih 45 službenih susreta, koji gotovo uvijek prelaze troznamenkaste brojeve učesnika Alfa Romeo vozila. Zbog izazovnih vremenskih uvjeta specifičnih za Liku i ovo doba godine, skupu se pridružilo 50-ak zanimljivih vozila iz svih krajeva Hrvatske.

Alfa Romeo Klub Hrvatska

Nakon snijega u subotnjoj noći koji je samo podebljao snježni pokrivač Krasnog, šarolik vozni park zajedničkom je vožnjom prošao Zavižan (Nacionalni park Sjeverni Velebit), a među osebujnim Alfama su se posebno isticale legendarna 75-ica 3.0 6V (sa busso šestakom) te nova Giulia Veloce. Užitak driftanja i vožnje rezultirali su čarobnim panoramskim pogledom na Nacionalni park Sjeverni Velebit i dolinu Like pod snježnim pokrivačem.

Alfa Romeo Klub Hrvatska

Osim snježne vožnje, članovi kluba i njihovi gosti uživali su u živoj glazbi uz večeru te kasnonoćnom druženju, a posjetili su i Siranu Runolist. Druženje je zaključeno tradicionalnim božićnim ručkom u dobroj atmosferi, darivanjem klupskih članova kalendarima te najavom domaćih i međunarodnih susreta koji stižu u 2018. godini.

Alfa Romeo Klub Hrvatska

Zanimljivosti:

- Alfa Romeo 164 iz Dubrovnika, na snijeg i led je uspješno stigao (i vratio se) na ljetnim gumama.

- Najmlađa gošća ovog vikend druženja ima svega godinu i pol dana, a stigla je u pratnji roditelja, članova kluba iz Bjelovara.

- Bjelovarski 'Djeda Mrazovi' ponjeli su sanjke te dio puta ih odvozili 'na šlepi' – galeriju pogledajte u Facebook grupi Alfisti.hr.

Kako na snijegu i ledu Nacionalnog parka Sjevernog Velebita, tako i u stvarnom životu, Alfisti su prijatelji koje povezuje zajedništvo i ljubav prema tradicionalnoj talijanskoj marki vozila koja ih je još jednom spojila u veliku zimsku priču.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:09