IDEALAN ZA DRŽAVNE SLUŽBENIKE

NAJBRŽE BLINDIRANO VOZILO NA SVIJETU: Ovaj neuništivi Audi RS7 od 771 KS do stotke juri za 2,9 sekundi i ne zaustavlja se do krajnjih 325 km/h!

 
 AddArmor

Kada govorimo o blindiranim vozilima, prve asocijacije najčešće su masivni američki SUV modeli ili kakve limuzine s dodatkom kilograma koje, iako su odlične po pitanju blokade metaka i ostali opasnosti, ipak nisu najzabavnija vozila za voziti. Ipak, kompanija AddArmor predstavila je svoj projekt – blindirani Audi RS7 koji je pritom i tuniran čime je postao najbrže blindirano vozilo na svijetu! Čini se kako će se zaštitari kompanija ili državnih institucija koje nabave ova vozila svađati oko toga tko će se naći za upravljačem. Što je točno posebno na ovom modelu? Pa krenimo od činjenice da je snaga 4,0-litrenog twin-turbo V8 motora porasla na čak 771 KS uz 1085 Nm okretnog momenta, što omogućava ovoj neuništivoj limuzini sprint do stotke za 2,9 sekundi i maksimalnu brzinu od 325 km/h! Ponovit ćemo još jednom – ovo je najbrže blindirano vozilo na svijetu!

Foto: AddArmor

Kako su došli do ovakvih performansi? Samo tuning motora nije bio dovoljan, budući da blindirani modeli uvijek imaju dodatnu težinu zbog svih dodataka koje imaju. Stoga su u kompaniji odlučili koristiti čvrste, ali i lagane materijale, pa su ojačani materijali povećali ukupnu težinu za samo 90 kg. Automobil pritom zadovoljava B4 razinu balističke zaštite.

AddArmor

U AddArmoru tu nisu stali, već su odlučili automobil opskrbiti zanimljivim stavkama, a čini nam se da su im kao inspiracija poslužili filmovi o Jamesu Bondu. Tako automobil može ispuštati posebne zvukove, opremljen je sprejem koji se može po potrebi ispustiti na neprijatelja. Osim toga, kvake mogu postati elektro-šoker što će onemogućiti neželjeni ulazak u kabinu.

AddArmor

Tu je i posebna kamera za noćnu vožnju, detektor eksploziva i mina kao i maske za vozača i putnike. Ispod prednjeg branika nalaze se ojačanja koja čuvaju hladnjak, pa je tako u slučaju bijega s ovim monstruoznim Audijem moguće i probijati barikade.

AddArmor

U krajnjem slučaju, u gepeku se nalazi i poseban spremnik s oružjem, a u trenutku kada se izvadi automobil će automatski nazvati 911 i poslati vašu lokaciju. Koliko sve to košta? Cijena ovog modela u SAD-u iznosi 205 tisuća dolara, a ako već imate RS7 u garaži i želite ovakvu doradu, to će vas stajati 91 tisuću dolara. U kompaniji AddArmor ističu kako je moguće odabrati i jeftinije varijante koje kreću od 28 tisuća dolara...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:54