SLUČAJ UBER SVE KOMPLICIRANIJI

OTKRIVAMO DETALJE NESREĆE SAMOVOZEĆEG UBERA: senzori nisu registrirali nesretnu osuđivanu narkomanku, ali niti transrodni kriminalac za upravljačem!

 
 © REUTERS

Youtube screenshot

Policija je danas objavila uznemirujuću snimku nesreće Uberovog samovozećeg automobila u kojem je smrtno stradala pješakinja. Incident se dogodio u Phoenixu, a sada se nakon ove snimke postavljaju mnoga pitanja. Naime, u automobilu se nalazila sigurnosna vozačica koja, kako se može vidjeti u videu, uopće nije promatrala stanje na cesti, već je bila "zauzeta" vjerojatno tipkanjem na mobitel.

© ABC-15.com

S druge strane, žrtva, 49-godišnja Elaine Herzberg, beskućnica koja je već nekoliko puta osuđivana zbog posjedovanja droge, prelazila je cestu na mračnom dijelu gdje nema pješačkog prijelaza. Pojavila se "niotkud" i nije bilo teoretske šanse da ju se uoči na vrijeme tako da je nesreća bila neizbježna. Uberov autonomni automobil kretao brzinom od 65 km/h, što je manje od ograničena na tom dijelu (70 km/h).

Upozorenje: uznemirujući video

Ipak, neki postavljaju pitanje bi li se izbjegla tragedija da je sigurnosna vozačica reagirala (udarac bi vjerojatno bio neizbježan, ali možda ne bi bio smrtonosan). Daily Mail Online donosi nove informacije vezane uz sigurnosnu vozačicu. Riječ je o već osuđivanoj osobi koja je odležala 5 godina u zatvoru zbog oružane pljačke. Treba spomenuti i kako je prije pljačke imao ime Rafael, a nakon pljačke on se počeo identificirati kao žena, a pritom je i promijenio(la) ime u Rafaela. Stoga i ne čude prva policijska izvješća i informacije kako je za upravljačem sjedio muškarac jer su policajci osobu prema vanjskim obilježjima identificirali kao muškarca, a koja se tek naknadno izjasnila kao žena.

© Arizona Department of Corrections

Nakon što je objavljena snimka, sigurni smo kako će se naći u problemima jer prema Uberovim pravilima sigurnosni vozači u svakom trenutku trebaju biti spremni preuzeti volan i reagirati.

© Maricopa County

Zasad još nije poznato je li pješakinja koja je osuđivana zbog posjedovanja droge u trenutku fatalne nesreće bila pod utjecajem opijata. Osim toga, istraga bi trebala otkriti zbog čega Rafaela nije reagirala na vrijeme i tako možda spriječila fatalnu nesreću. Uz to, istraga će utvrditi zašto senzori sustav autonomne vožnje uopće nisu reagirali na osobu na cesti...Dotad možete ispuniti našu anketu i odgovoriti tko je po vama krivac za ovu fatalnu nesreću prepunu bizarnih detalja, kako piše Daily Mail...

Uber launches self-driving pilot in San Francisco with Volvo Cars
Getty Images

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 15:30