SUPERBRZI KARAVAN

PRVI TUNING ZA NOVI AUDI RS6! Tuner MTM povećao snagu na 798 KS i 1030 Nm okretnog momenta, no ističu kako motor ima potencijala za mnogo više

 
 MTM Facebook

Bilo je samo pitanje vremena kada će krenuti prve prerade za novi Audi RS6 koji je svjetsku premijeru za javnost imao na salonu automobila u Frankfurtu. Podsjetimo, ispod poklopca se nalazi 4,0-litreni twin-turbo V8 motor koji u serijskom izdanju broji 600 KS i čak 800 Nm najvećeg okretnog momenta.

Sprint do stotke traje 3,6 sekundi, dok maksimalna brzina iznosi 305 km/h (uz opcijski Dynamic Plus paket). Impresivno zvuči i činjenica da će ovaj "obiteljski karavan" 200 km/h dohvatiti za samo 12 sekundi! A te će brojke sada biti i puno bolje!

Naime, tuning kuća MTM već povećanje snage na čak 798 KS uz monstruoznih 1030 Nm okretnog momenta! Da stvar bude bolja, u MTM-u ističu kako je ovo tek „Stage 1” opcija, a trenutno rade na razvoju „Stage 2” i „Stage 3” koji će nuditi debelo preko 800 KS.

MTM Facebook

Iz MTM-a napominju kako su gore spomenute brojke postigli i s modelima RS7 te RSQ8 koji, naravno, imaju isti motor.

MTM Facebook

Trenutno se čeka cjenik ovih dorada, a sigurni smo da i ostale tuning kuće užurbano rade na optimizaciji ovog motora s velikim potencijalom. Podsjetimo, ABT tuning je na svojim društvenim mrežama već pokazao i prve skice svoje prerade koju ćemo, nadamo se, vidjeti uskoro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 18:25