KAKO VI VOZITE PREKO LEŽEĆIH?

VIDEO: Vlasnik Mercedes E-klase odlučio provjeriti što će se dogoditi ako punom brzinom naleti na ležeće policajce

 

Ležeći policajci često predstavljaju pravu muku za vozače. Iako je njihovo postavljanje u potpunosti opravdano i treba ga podržavati, problem je što je većina ležećih policajaca „preagresivna” prema ovjesu automobila koji, čak i ako prolazite normalnim brzinama, nastrada prije nego što bi trebao.

Vlasnik Mercedesa E-klase iz Chicaga odlučio je provesti zanimljiv test. Naime, uz nekoliko kamere odlučio je zabilježiti što se to događa s automobilom kod prebrzog prelaska preko ležećih policajaca.

Odmah ćete zamijetiti kako njegova E-klasa nema velik broj dijelova karoserije zbog niza drugih eksperimenata koje je s njom odradio. Ipak, u ovom je cilj bio vidjeti može li automobil „izdržati” nalet na ležeće.

Pritom je napravio test na nekoliko vrsta prepreka, a koristio je i različite pristupe. 

YouTube screenshot
 

Primjerice, prvi test je odradio s naglim kočenjem prije samog ležećeg – klasičnom greškom koju radi velik broj vozača koji prekasno uoče sami ležeći i kočenjem prebace svu težinu na prednji kraj.

Odradio je i testove s punim gasom, a iako u usporednim snimkama možemo vidjeti kako je ovjes stvarno testiran do krajnjih granica, E-klasa je uspjela „preživjeti”.

Pritom su u jednom trenutku kotači došli do same konstrukcije karoserije (blatobrana nije bilo budući da bi oni odmah nastradali) i tako zatresli farove, masku i ostale komponente.

Iako je vizualno automobil ostao čitav, treba provjeriti u kakvom su stanju spone, kugle kotača i ostale komponente. Ipak, impresivno je vidjeti kako treće generacija E-klase uspijeva „položiti” ovakve teške ispite.

Vjerujemo kako ne moramo napominjati da ovakvo što nikako ne pokušavate sa svojim automobilom - zbog sigurnosti drugih sudionika u prometu, ali i vas i vašeg automobila...Pogledajte video sa svim detaljima:

 

Izdvajamo

Iz drugih medija