bakterije i plijesan

Jeste li znali koja su najprljavija mjesta u kabini auta? Baš nikada se ne peru, a stalno se koriste

Mnogi misle kako je unutrašnjost njihovog automobila čista, no realnost je ipak drugačija...

Sigurnosni pojas (ilustracija)

 Profimedia

Vozača ima svakakvih, pa tako i kada je riječ o održavanju čistoće njihovih automobila. Dok neki posjećuju autopraonicu nekoliko puta tjedno, postoje i oni koji to odrade dva puta godišnje. Mnogi misle kako je unutrašnjost njihovog automobila čista, no realnost je ipak drugačija.

Istraživanje Healthy House Instituta ukazala je na neka mjesta u automobilu koja su leglo plijesni i bakterija. Za početak - to je prekidač za radio. I ima smisla kad razmislimo o tome - koristi se svaki dan, bilo od strane vozača, bilo od drugih putnika u automobilu. Time se broj bakterija povećava.

image

Prekidač za radio (ilustracija)

Profimedia

Eksterijer automobila ono je što se često pere, no unutrašnjost se često zapostavlja. Mnogi pod pranjem unutrašnjosti podrazumijevaju brisanje stakala i usisavanje. Malo tko se sjeti očistiti prekidač za radio. To nas dovodi do druge, često zapostavljene točke - pojasevi.

image

Sigurnosni pojas (ilustracija)

Profimedia

Postavite si pitanje - kada ste zadnji put očistili sigurnosne pojaseve svog limenog ljubimca? Slijede ih prekidači za otvaranje prozora, upravljač, sjedala, pretinac za držanje kovanica, držači za čaše i kontrolna ploča. Sve su ovo dijelovi koji se dodiruju gotovo svaki dan, a prilikom čišćenja interijera često su zanemareni jer na njima zbog toga nema prašine.

image

Renault Megane RS unutrašnjost

Renault

Rezultati su gotovo isti po pitanju plijesni - jedina je razlika ta da je ovdje prekidač radija na 4. mjestu, dok su prvo mjesto osvojili sigurnosni pojasevi. Rezultati su također pokazali da su ove brojke tri puta gore ako je u pitanju automobil iz "car sharing" usluge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 12:25