KOŠTAO GA SUVENIR

Njemački umirovljenik kažnjen s 250.000 eura zbog tenka iz Drugog svjetskog rata u podrumu!

Doznajemo kako je umirovljenik jednom prilikom koristio tenk za čišćenje snijega na svom imanju
Uklanjanje tenka iz podruma
 YouTube Screenshot

Suđenje njemačkom umirovljeniku kod kojeg je policija pronašla topništvo Drugog svjetskog rata privedeno je kraju. 84-godišnjem muškarcu izrečena je uvjetna zatvorska kazna od 14 mjeseci te novčana kazna od 250.000 eura (1,9 milijuna kuna), javlja Daily Mail.

Naime, njemačke vlasti su 2015. godine u podrumu umirovljenika pronašle tenk Panther iz Drugog svjetskog rata, protuzračno oružje, torpedo, mnoštvo nacističkih memorabilija i ostalo... Njemačkoj vojsci bilo je potrebno čak 9 sati da uklone tenk iz podruma.

Cilj suđenja bilo je utvrditi postoji li osnova za osudu Nijemca zbog kršenja njemačkog Zakona o kontroli ratnog oružja. Njegov odvjetnik tvrdio je kako je riječ o muzejskim predmetima, a ne ratnom oružju.

Međutim, iako je mnogo od njegove kolekcije bilo 'izvan pogona', nešto je još uvijek bilo u funkciji, a doznajemo kako je umirovljenik koristio tenk jednom prilikom za čišćenje snijega na svom imanju. Lokalnim vlastima za zbirku je javljeno od strane kolega u Berlinu, koji su kući istraživali zbog ukradenih umjetnina.

image
Uklanjanje tenka iz podruma
YouTube Screenshot

Osim novčane kazne i uvjetne kazne zatvora, 84-godišnjak je dužan u narednih dvije godine prodati ili donirati svoj tenk. Odvjetnik obrane naveo je kako je muzej u SAD-u zainteresiran za tenk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 16:47