pogledajte video

Sve se zabijelilo: 20 kilograma kokaina rasulo se benzinskom postajom nakon eksplozije auta

Nije jasno zašto je Ford eksplodirao dok se punio prirodnim plinom na postaji, no to je razotkrilo krijumčarenje

Eksplozja na benzinskoj

 Youtube screenshot

Video eksplozije automobila na benzinskoj crpki koje se u gradiću na postaji na sjeveru Argentine punilo prirodnim plinom (CNG) postao je viralan. Razlog: nakon eksplozije iz vozila su se zrakom na crpki rasuli kilogrami skrivenog kokaina, otkrivajući dublju nezakonitu operaciju povezanu uz automobil. Rezultat srećom nije tragičan: dvoje lakše ozlijeđenih prilikom eksplozije i jedna uhićena osoba.

Uzrok eksplozije još nije poznat, međutim, dobra je stvar da su žena koja je vozila automobil i troje djece u pratnji, u to vrijeme bili izvan vozila.

To se pripisuje sigurnosnim propisima u Argentini koji obvezuju putnike da napuste svoje vozilo dok dopunjuju vozilo komprimiranim prirodnim plinom.

Zanimljivo, vozačica automobila je policijska narednica Sofía Chaparro iz glavnog grada Argentine, Buenos Airesa, koja je lokalnoj policiji zanijekala saznanja o kokainu skrivenom u automobila, tvrdeći da auto ne pripada njoj. Rekla je i da je potom vozila do mjesta Oran u pokrajini Salte koje se nalazi nedaleko Bolivijske granice, pa istražitelji sumnjaju da je droga u vozilu bila namijenjena krijumčarenju, a djecu koristila kao krinku, piše Buenos Aires Herald.

Vlasti kažu da je prilikom eksplozije u zrak odletjelo 20 kilograma kokaina, premda priroda incidenta s eksplozijom zasad otežava precizno utvrđivanje koliko je točno droge bilo u vozilu prije eksplozije.

Narednica s troje djece u vozilu je rekla policiji Salte da nije znala za drogu u svom automobilu te da ga je nedugo prije izvezla iz radionice sa servisa i krenula na put u Buenos Aires, izjavila je tužiteljica, María del Carmen Núñez, novinskoj agenciji Télam.

Chaparro je, međutim, optužena za kazneno djelo krijumčarenja narkotika, otežano činjenicom da je bila policijska službenica.

Izvori iz odjela za unutarnje poslove policije Buenos Airesa rekli su da je narednica uklonjena s dužnosti dok istražitelji pokušavaju utvrditi je li Chaparro u krijumčarenju djelovala sama, ili je bila dio organizacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 14:49