ŠESTI POTPISANI UGOVOR OVAKVE VRSTE

HBOR I RAZVOJNA BANKA VIJEĆA EUROPE UGOVORILI KREDIT OD 100 MILIJUNA EURA Novcem će se financirati investicijski projekti malih i srednjih poduzeća

Šefica HBOR-a Tamara Perko
 Boris Kovačev / CROPIX

Predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) potpisali su danas Okvirni ugovor o kreditu vrijednom ukupno 100 milijuna eura.

Radi se o šestom po redu takvom ugovoru kojeg HBOR potpisuje s CEB-om. Novac koji se HBOR-u stavlja na raspolaganje namijenjen je financiranju investicijskih projekata malih i srednjih poduzeća, za što je izdvojeno 70 milijuna eura, kao i za projekte u javnom sektoru, u koje će se usmjeriti 30 milijuna eura.

Ugovor su u ime HBOR-a potpisali Tamara Perko, predsjednica Uprave te državne razvojne institucije, i Hrvoje Čuvalo, član Uprave. U ime CEB-a potpis na ugovor stavio je Rolf Wenzel, guverner CEB-a, koji je najavio da HBOR i dalje može računati na podršku te institucije u projektima kojima se ubrzava gospodarski rast.

Suradnja HBOR-a i CEB-a počela je 2001. godine i dosad su dvije institucije poptisale pet ugovora o kreditiranju, čija je ukupna vrijednost 248 milijuna eura. Tim je sredstvima, priopćili su iz HBOR-a, financirano više od 900 projekata malih i srednjih poduzeća, te preko 70 infrastrukturnih projekata u javnom sektoru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:56