Imovina od 21 milijarde kuna

NAJBOLJI INVESTICIJSKI FONDOVI U HRVATSKOJ Godišnju nagradu odnio Erste Asset Management

    AUTOR:
    • Dean Žugčić

  • OBJAVLJENO:
  • 20.04.2017. u 16:36

Zagreb, 200417.
Vijecnica HGK.
Udruzenje drustava za upravljanje investicijskim fondovima HGK dodijelilo je godisnje nagrade najboljim investicijskim fondovima.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

Nagrađeni fond menadžeri

Erste Asset Management dobitnik je godišnje nagrade "Top of the Funds" za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2016., a nagrade su u četvrtak dodijeljene u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Nagrade su dodjeljivane u sedam kategorija.

Najbolji europski novčani otvoreni investicijski fond s javnom ponudom je PBZ euro novčani fond, kojim upravlja PBZ Invest, a nagradu za najbolji kunski otvoreni fond odnio je Auctor Cash. PBZ Bond Fund najbolji je u kategoriji obvezničkih fondova, HPB Global za mješovite, a Erste Adriatic Equity za dioničke fondove.

Ove godine uvedena je i nova kategorija za najbolji posebni otvoreni investicijski fond s javnom ponudom, koju je osvojio Raiffeisen Dynamic.

Tijekom 2016. godine 10.000 novih štediša počelo je štedjeti i ulagati u investicijske fondove, pa ih je krajem prošle godine bilo ukupno oko 200.000.

Hrvatsko tržište kapitala je na kraju 2016. imalo 121 investicijski fond, koji su raspolagali s ukupnom imovinom od 21 milijardu kuna. Od njih je bilo čak 91 otvorenih fondova s ukupnom imovinom od 18 milijarde kuna, što je oko 30 posto više nego 2015.

Izdvajamo