Imovina od 21 milijarde kuna

NAJBOLJI INVESTICIJSKI FONDOVI U HRVATSKOJ Godišnju nagradu odnio Erste Asset Management

Nagrađeni fond menadžeri
 Srđan Vrančić / HANZA MEDIA

Erste Asset Management dobitnik je godišnje nagrade "Top of the Funds" za najbolje društvo za upravljanje investicijskim fondovima u 2016., a nagrade su u četvrtak dodijeljene u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK).

Nagrade su dodjeljivane u sedam kategorija.

Najbolji europski novčani otvoreni investicijski fond s javnom ponudom je PBZ euro novčani fond, kojim upravlja PBZ Invest, a nagradu za najbolji kunski otvoreni fond odnio je Auctor Cash. PBZ Bond Fund najbolji je u kategoriji obvezničkih fondova, HPB Global za mješovite, a Erste Adriatic Equity za dioničke fondove.

Ove godine uvedena je i nova kategorija za najbolji posebni otvoreni investicijski fond s javnom ponudom, koju je osvojio Raiffeisen Dynamic.

Tijekom 2016. godine 10.000 novih štediša počelo je štedjeti i ulagati u investicijske fondove, pa ih je krajem prošle godine bilo ukupno oko 200.000.

Hrvatsko tržište kapitala je na kraju 2016. imalo 121 investicijski fond, koji su raspolagali s ukupnom imovinom od 21 milijardu kuna. Od njih je bilo čak 91 otvorenih fondova s ukupnom imovinom od 18 milijarde kuna, što je oko 30 posto više nego 2015.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:31