VELIKA TRANSAKCIJA

POLJACI KUPILI PAN PEK Enterprise Investors stekao 65 posto udjela: 'Znatno ćemo proširiti maloprodajno poslovanje'

Ilustracija, pekara Pan Peka
 Damjan Tadić / Hanza Media

Poljski private equity fond Eterprise Fund VII sklopio je ugovor o stjecanju 65 posto udjela u hrvatskoj tvrtki Pan-Pek, koja se bavi proizvodnjom i prodajom pekarskih proizvoda, objavili su u utorak iz Enterprise Investorsa (EI), koji upravlja tim poljskim fondom.

- Sigurni smo da će se tržište pekarskih proizvoda u Hrvatskoj razviti na temelju kontinuiranog rasta suvremenog maloprodajnog kanala prehrambenih proizvoda. Pod vodstvom Ivana Paraća, izuzetno iskusnog i vještog poduzetnika, Pan-Pek će učvrstiti svoju vodeću poziciju u jadranskoj regiji - rekao je Michał Kędzia, partner u društvu Enterprise Investors odgovoran za ulaganje.

- Osim toga, vjerujem da ćemo u sljedećih pet godina znatno proširiti maloprodajno poslovanje Pan-Peka - dodao je.

- Jako sam ponosan što će Pan-Pekov partner biti Enterprise Investors, jedan od najvećih i najiskusnijih private equity fund s privatnom ponudom u srednjoj i istočnoj Europi. Uz njihovu podršku znatno ćemo ojačati svoj položaj na tržištu i pritom se razvijati sa svojim dobavljačima kako bismo zadovoljili rastuća očekivanja naših kupaca kako u veleprodaji tako i u maloprodaji - rekao je Ivan Parać, direktor Pan-Peka.

Pan-Pek je osnovan 1992, a danas je jedan od najvećih proizvođača smrznutih pekarskih proizvoda u jadranskoj regiji koji opskrbljuje maloprodajne trgovine prehrambenim proizvodima. Pan-Pek ima i vlastitu mrežu od pedesetak pekara, većinom na području Zagreba, a posljednjih je godina uveo potpuno automatizirane proizvodne linije za odabrane kategorije proizvoda te i dalje ulaže u modernu opremu. Glavna je tvornica u Zagrebu, dok se druga, manja tvornica, nalazi u Đakovu u istočnoj Hrvatskoj. U 2017. Pan Pek je ostvario više od 32 milijuna eura prihoda, a društvo trenutno ima više od 700 zaposlenika.

Enterprise Investors jedno je od najvećih društava za upravljanje fondovima u srednjoj i istočnoj Europi. Društvo je osnovno 1990., a razvilo je devet fondova čiji ukupni kapital premašuje 2,5 milijardi eura. Ti su fondovi uložili 1,8 milijardi eura u 140 društava iz raznih sektora te izašli iz vlasništva iz 126 društava s ukupnim bruto prihodima od 3,6 milijardi eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 19:41