DR. PROPAST UPOZORAVA

POZNATI EKONOMIST O NAJVEĆEM 'BALONU' U LJUDSKOJ POVIJESTI 'Nastaviti će padati i vrijedit će - nula!'

Nouriel Roubini
 YouTube

Nakon 18. prosinca 2017. godine kada je dosegnuo rekordnih 19.511 dolara, početak 2018. godine iznimno je loš za bitcoin i druge popularne kriptovalute kao što su Ripple, Ether i Litecoin, prenosi Bloomberg.
Već u siječnju, vrijednost bitcoina prepolovila se u odnosu na uspješni prosinac, a taj se pad i dalje nastavlja. Tijekom dana cijena bitcoina spustila se u jednom trenutku ispod 8000 dolara, dok se trenutno na burzi Bitstamp njegova cijena kreće oko 8600 dolara.
Nouriel Roubini, ekonomist koji je predvidio i globalnu ekonomsku krizu 2008. godine, izjavio je danas za Bloomberg TV kako je današnji pad vrijednosti bitcoina dokaz da je bitcoin bio “majka svih balona” te “najveći balon u ljudskoj povijesti”, od početaka predodređen da prsne. Roubini je u istom intervjuu najavio i da očekuje kako će bitcoin nastaviti padati sve do nule.
Bitcoin se posljednjih mjeseci suočavao sa sve većim političkim pritiscima i sigurnosnim rizicima, što se odrazilo na značajan pad njegove vrijednosti. Kako je prenio Bloomberg, najave sve jačih regulatornih politika koje su objavile Indija, Južna Koreja, Kina i Amerika, slučaj krađe u vrijednosti 500 milijuna dolara na japanskoj burzi Coincheck Inc., strah od manipulacije njegovom cijenom te Facebookova zabrana oglašavanja kriptovaluta doprinijeli su padu cijene bitcoina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:06