PROBOJ ADRISA

TDR u Iranu gradi tvornicu za 30 mil. eura

Tvornica duhana Rovinj sklopila ugovor za gradnju tvornice cigareta u Iranu vrijedne 30 milijuna eura
 Goran Šebelić/CROPIX

ROVINJ - Tvornica duhana Rovinj , koji posluje u sastavu Adris grupe, kreće u gradnju tvornice cigareta u Iranu vrijedne 30 milijuna eura.

Tvornica u Sariju

Ugovor o suradnji TDR-a i vodećega iranskoga duhanskog proizvođača, Iranian Tobacco Company, potpisali su predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković i predsjednik Uprave Iranian Tobacco Company S. Mahmood Abtahi. TDR i vodeći iranski proizvođač cigareta tvornicu će graditi u Sariju, glavnom gradu pokrajine Mazandaran.

I zajednički brend

- Ovom investicijom TDR će se još snažnije pozicionirati u jednog od vodećih hrvatskih izvoznika, koji više od 50 posto svoje prodaje ostvaruje na inozemnim tržištima - izjavio je predsjednik Uprave TDR-a Davor Tomašković. TDR će u Iran prenijeti i svoju tehnologiju, znanje i iskustvo u proizvodnji i obradi duhana.

Gradnjom tvornice, koja bi s radom trebala početi do kraja iduće godine, TDR je dobio mogućnost upoznavanja golemih gospodarskih potencijala Irana. Planira se proizvodnja dva TDR-ova brenda, a dogovorena je i suradnja za proizvodnju zajedničkog brenda s iranskim partnerom.

Kapacitet tvornice trebao bi biti 6,5 milijardi cigareta. TDR-a s Iranian Tobacco Company surađuje već dvije godine i od tada u Iran izvozi cigarete. TDR planira proširiti svoje poslovanje i na susjedne zemlje. U Iranu se godišnje proda više od 70 milijardi komada cigareta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:43