VIP LAB

NOVA OPREMA ZA STUDENTE MATEMATIKE Mogu birati između najboljih hrvatskih i stranih poslodavaca, a Vipnet im nudi priliku kod sebe

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 25.10.2017. u 14:20

Arhiva

Novi 3D printer u Vip Labu na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu

Studentima matematike od danas je na raspolaganju suvremeno opremljeni Vip Lab na matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, koji se može pohvaliti najnovijim tabletima, velikim LED televizorom te Vipnetovim superbrzim Internetom, a matematičkom odsjeku je osiguran i 3D printer za potrebe digitalne produkcije prototipova u sklopu nastave, objavio je Vip.

„Na matematičkom smjeru PMF-a educiraju se izvrsni kadrovi koji stječu vrlo tražene vještine za digitalno doba, a mi u Vipnetu želimo s njima surađivati još od studentskih dana. Stoga, kroz opremanje Vip Laba i partnersku suradnju s matematičkim odsjekom, želimo omogućiti mladim matematičarima dovoljno rano da steknu uvid kako poslovni svijet funkcionira i koje su sve mogućnosti primjene njihovih vještina u realnom poslovnom okruženju“, ističe Ivan Bartulović, glavni direktor za ljudske resurse i korporativne komunikacije u Vipnetu.

„Projekti koji uključuju analizu velike količine podataka u svrhu donošenja boljih poslovnih odluka dio su sveobuhvatne digitalne transformacije Vipneta, a odvijaju se s primarnim ciljem izvrsnog korisničkog iskustva. Kroz ovakve suradnje, studentima se otvara i prilika za početak karijere u Vipnetu, kao jednom od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj“, zaključio je Bartulović.

Pročelnik matematičkog odsjeka zagrebačkog PMF-a Eduard Marušić-Paloka, naglašava kako su stručnjaci koje izlaze s PMF-a iznimno traženi na tržištu rada te praktički mogu birati između najboljih hrvatskih i inozemnih poslodavaca.

Povodom početka suradnje, Vipnetovi stručnjaci, od kojih neki i sami alumniji matematičkog odsjeka, održali su predavanja za studente u sklopu kolegija "Uvod u složeno pretraživanje podataka".

Izdvajamo