PRIJAVITE SE I VI!

PRVA PRO WOMAN KONFERENCIJA Niz panel rasprava na temu uloga i položaja žena u Hrvatskoj. Vrijeme je za promjene

U prostoru kultnog zagrebačkog kina Europa, 28. istopada 2015. godine održat će se prva Pro Woman konferencija.
Ilustracija
 iStock

Konferencija će se održati pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Ureda za ravnopravnost spolova, a gđa. Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, i gđa. Helena Štimac Radin, Ravnateljica Ureda za ranopravnost spolova, u konferenciji će i osobno učestvovati.

U okviru konferencije bit će prezentirani rezultati istraživanja „Uloga i položaj žene u RH jučer, danas i sutra“, a koji će jednim dijelom dati ton i smjer diskusijama koje će se voditi kroz panele u nastavku konferencije.

Rad konferencije odvijat će se kroz četiri panela, od kojih je treći, nazvan „Na njima svijet ostaje“, apsolutna novost kod nas. Na njemu će, naime, učestvovati djevojčice u dobi od 10 do 16 godina, te nam pomoći da saznamo što one misle o svijetu u kom žive, što im je važno i što žele za sebe u budućnosti. Panel će moderirati Iva Šulentić, naša poznata voditeljica.

U radu prvog panela nazvanog „Moći, htjeti, smjeti“ učestvovat će mr.sc. Ljerka Eljuga, specijalistica onkologije i radioterapije, vlasnica i ravnateljica Poliklinike „Eljuga“, Maja Buconjić Barišić, vlasnica i direktorica tvrtke Detmers kontejner, Marina Tonžetić, partnerica u konzultantsko-revizorskoj kući Deloitte i ujedno prva žena partnerica u Hrvatskoj u takozvanoj „Velikoj četvorci“ (Deloitte, EY, PwC i KPMG), Mirna Radošević, magistrica farmacije i upravljanja poslovnim marketingom, direktorica Salvea za tržište Središnje i istočne Europe, i Vlasta Pojatina, magistra farmacije, uspješna poslovna žena i vlasnica Olivala, domaće tvrtke s preko 90 proizvoda prirodne kozmetike.

O „kreatorima naše stvarnosti“ razgovarat će se u okviru drugog panela na kome će učestvovati Diana Pečkaj Vuković, povjesničarka umjetnosti, germanistica i novinarka, inovatorica, uspješna spisateljica i poznata TV scenaristica, Ksenija Kardum, diplomirana novinarka i direktorica Informativnog programa Nove TV, Sanja Pilić, pjesnikinja, spisateljica za djecu i odrasle i Zora Bjelousov, novinarka i urednica portala femina.hr.

U četvrtom, završnom panelu nazvanom „Njihova je riječ zadnja“, detektirat ćemo tko su ti koji imaju moć pokrenuti promjene koje su se kroz istraživanje i panele pokazale kao nužne, te što je to što konkretno trebaju učiniti kako bi do željenih promjena i došlo.

U skladu sa zaključcima četvrtog panela donijet će se Deklaracija konferencije koju potpisuju svi učesnici te koja će biti polazna točka za iduću Pro Woman konferenciju.

Više informacija saznajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:07