PRIJAVITE SE I VI!

PRVA PRO WOMAN KONFERENCIJA Niz panel rasprava na temu uloga i položaja žena u Hrvatskoj. Vrijeme je za promjene

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 20.10.2015. u 12:35

iStock

U prostoru kultnog zagrebačkog kina Europa, 28. istopada 2015. godine održat će se prva Pro Woman konferencija.

Konferencija će se održati pod pokroviteljstvom Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova i Ureda za ravnopravnost spolova, a gđa. Višnja Ljubičić, Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, i gđa. Helena Štimac Radin, Ravnateljica Ureda za ranopravnost spolova, u konferenciji će i osobno učestvovati.

U okviru konferencije bit će prezentirani rezultati istraživanja „Uloga i položaj žene u RH jučer, danas i sutra“, a koji će jednim dijelom dati ton i smjer diskusijama koje će se voditi kroz panele u nastavku konferencije.

Rad konferencije odvijat će se kroz četiri panela, od kojih je treći, nazvan „Na njima svijet ostaje“, apsolutna novost kod nas. Na njemu će, naime, učestvovati djevojčice u dobi od 10 do 16 godina, te nam pomoći da saznamo što one misle o svijetu u kom žive, što im je važno i što žele za sebe u budućnosti. Panel će moderirati Iva Šulentić, naša poznata voditeljica.

U radu prvog panela nazvanog „Moći, htjeti, smjeti“ učestvovat će mr.sc. Ljerka Eljuga, specijalistica onkologije i radioterapije, vlasnica i ravnateljica Poliklinike „Eljuga“, Maja Buconjić Barišić, vlasnica i direktorica tvrtke Detmers kontejner, Marina Tonžetić, partnerica u konzultantsko-revizorskoj kući Deloitte i ujedno prva žena partnerica u Hrvatskoj u takozvanoj „Velikoj četvorci“ (Deloitte, EY, PwC i KPMG), Mirna Radošević, magistrica farmacije i upravljanja poslovnim marketingom, direktorica Salvea za tržište Središnje i istočne Europe, i Vlasta Pojatina, magistra farmacije, uspješna poslovna žena i vlasnica Olivala, domaće tvrtke s preko 90 proizvoda prirodne kozmetike.

O „kreatorima naše stvarnosti“ razgovarat će se u okviru drugog panela na kome će učestvovati Diana Pečkaj Vuković, povjesničarka umjetnosti, germanistica i novinarka, inovatorica, uspješna spisateljica i poznata TV scenaristica, Ksenija Kardum, diplomirana novinarka i direktorica Informativnog programa Nove TV, Sanja Pilić, pjesnikinja, spisateljica za djecu i odrasle i Zora Bjelousov, novinarka i urednica portala femina.hr.

U četvrtom, završnom panelu nazvanom „Njihova je riječ zadnja“, detektirat ćemo tko su ti koji imaju moć pokrenuti promjene koje su se kroz istraživanje i panele pokazale kao nužne, te što je to što konkretno trebaju učiniti kako bi do željenih promjena i došlo.

U skladu sa zaključcima četvrtog panela donijet će se Deklaracija konferencije koju potpisuju svi učesnici te koja će biti polazna točka za iduću Pro Woman konferenciju.

Više informacija saznajte ovdje.

Izdvajamo