PRIJAVITE SE!

ZBOG VELIKOG INTERESA BESPLATNE FINANCIJSKE RADIONICE I U ZAGREBU Naučite kako upravljati novcem! Još ima slobodnih mjesta

Andrea Lučić i Dajana Barbić
 Matija Djanešić / Hanza Media

U prethodna tri mjeseca Jutarnji list, Ekonomski fakultet Zagreb i Udruga društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava (UMFO) organizirali su radionice “Financije za svakoga”, na kojima su docentice Dajana Barbić i Andrea Lučić pripremale sudionike za donošenje važnih financijskih odluka.

Radionice su već održane u šest hrvatskih gradova - Šibeniku, Splitu, Rijeci, Slavonskom Brodu, Vukovaru i Čakovcu. Zbog velikog broja zainteresiranih građana, prijave su sada otvorene i za Zagreb. - Radionica se održava u Zagrebu zato što je je pristiglo puno prijava, iako ju nismo predvidjeli. Inicijalni plan je bio obići razne lokacije na kojima se rijetko održavaju sadržaji ovog tipa. Zbog velikog interesa smo ipak krenuli u organizaciju – rekla je docentica Andrea Lučić.

- Financijska pismenost je oblik cjeloživotnog obrazovanja. To je proces koji bi trebao započeti u dječjoj dobi i razvijati se do našeg umirovljenja. Financijska pismenost predstavlja osnovna financijska znanja i vještine koje su nam nužni za učinkovito upravljanje novcem i postizanje dugoročne financijske stabilnosti. – rekla je docentica Dajana Barbić. Cilj ovih radionica je pridonijeti obrazovanju pojedinaca na polju financijske pismenosti, te na interaktivan i zanimljiv način upoznati ih s financijskim osnovama, raskrinkati mitove, ukazati na česte financijske pogreške i važnost izgradnje pozitivnog i odgovornog ponašanja prema novcu i potrošnji općenito.

Radionica u Zagrebu održat će se u srijedu 13. prosinca na Ekonomskom fakultetu Zagreb u dva termina, s početkom u 12 i 16 sati. Radionice su podijeljene na teoretski i praktični dio, traju 3 školska sata, a maksimalan broj sudionika je 40. Prijavite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:28