OBJAVILA IZVANREDNA UPRAVA

AGROKOR PRESELIO IZ ZGRADE KOJA JE POSTALA SIMBOL ZA KONCERN Nakon 18 godina zaspolenici sele iz Ciboninog tornja na Žitnjak

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.12.2017. u 16:23

Zagreb, 080617.
Trg Drazena Petrovica.
Cibonin toranj, sjediste Agrokora.
Na fotografiji: logotip.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / HANZA MEDIA

Zaposlenici krovne kompanije koncerna Agrokor od danas umjesto u poslovnom tornju Cibona rade u poslovnim prostorima na Žitnjaku, na adresi Marijana Čavića 1, objavila je izvanredna uprava Ante Ramljaka, pojašnjavajući da je razlog tome što je toliko smanjen broj zaposlenika u Agrokoru d.d. da je veći dio tornja bio prazan. Prodaja tornja je pak u ovom trenutku nemoguća jer je i ta nekretnina založena.

"Odluka o preseljenju donesena je s ciljem kvalitetnijeg upravljanja ukupnim raspoloživim poslovnim prostorima u sklopu sustava Agrokora. Broj zaposlenika krovne Agrokorove kompanije danas je gotovo dvostruko manji nego početkom ove godine te je veći dio prostora poslovnog tornja bio neiskorišten. Tako je odlučeno da se centralne službe podrške i upravljački tim i fizički približe operativnim kompanijama od kojih se najveće nalaze upravo na Žitnjaku. Plan kvalitetnijeg upravljanja i optimalnijeg korištenja uredskih prostora u vlasništvu Agrokora, također uključuje s vremenom i preseljenje u toranj pojedinih kompanija Agrokor grupe koje nemaju vlastite prostore i plaćaju najamninu trećim osobama, odnosno iznajmljivanje preostalog prostora drugim potencijalnim najmoprimcima. Što se moguće prodaje tiče, ona je otežana brojnim teretima i zalozima u koje je u vrijeme bivše uprave dat i toranj, ali ukoliko se pojavi ozbiljan kupac o prodaji će odlučivati vjerovnici", objavili su.

Poslovni toranj Cibona bio je Agrokorova upravna zgrada gotovo 18 godina. Agrokor je prvih 14 katova kupio od tvrtke Astre krajem 1999. godine, dok je ostatak poslovnih prostora u tornju kupovao od prijašnjih vlasnika u narednom periodu do 2010. godine. Agrokor d.d. je danas većinski vlasnik poslovnog tornja Cibona s učešćem u vlasništvu od 76,03% i raspolaže s 5905,16 četvornih metara uredskog prostora. Novi prostor Agrokorove upravne zgrade na Žitnjaku ima ukupnu površinu od 1758,70 četvornih metara, od čega je površina ureda 1000 četvornih metara.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr
Tagovi

Izdvajamo