KERMAS ENERGIJA

FIRMA DANKA KONČARA POČELA OKRUPNJAVANJE I KUPUJE NAVOZ U FINSKOJ 'Posao smo dogovorili, a ugovor slijedi za dva tjedna'

Danko Končar
 Goran Šebelić / CROPIX

Kermas Energija, u vlasništvu Danka Končara, čini se da nije bez utemeljenja u pismu namjere za Uljanik navela da njega vidi kao dio integracije zajedno s Brodotrogirom i jednog ili više europskih brodogradilišta.

Naime, u ovom trenutku Kermas privodi kraju proces preuzimanja finskog brodogradilišta Arctech Helsinki Shipyarda.

Danko Končar potvrdio nam je tu informaciju i rekao da može potvrditi interes Kermas grupe da postane većinskim dioničarem Arctech Helsinki Shipyarda s udjelom od 55 posto kupnjom dionica od ruske organizacije United Shipbuilding Corporation.

- Ugovor još nije potpisan, ali do realizacije treba bar još dva tjedna. Primarni cilj suradnje je zadovoljavanje budućih potreba rastućeg tržišta za kruzere i višenamjenske brodove kao što su arktički tankeri poput ovog koji se trenutno gradi u trogirskom brodogradilištu te plutajući dokovi i kemijski tankeri - rekao nam je Danko Končar.

Brodotrogir je, napominje Končar, već surađivao s brodogradilištem Arctech Helsinki Shipyard. Zajedno su radili na projektu tankeru koji lomi led debljine dva metra tako da mu nisu potrebni ledolomci za plovidbu u polarnim uvjetima. Bez problema plovi na temperaturama od minus 40 stupnjeva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:51