ŠTETNE POSLOVNE PRAKSE

Francuski ministar najavljuje tužbu protiv Googlea i Applea zbog ugovora koje nameću malim tvrtkama i inženjerima

Bruno Le Maire
 Benoit Tessier / REUTERS

Francuska će podnijeti sudsku tužbu protiv Googlea i Applea zbog uvjeta ugovora koje tehnološki divovi nameću malim tvrtkama i inženjerima, kazao je ministar financija Bruno Le Maire.

U razgovoru za RTL Le Maire je u srijedu kazao da je doznao da Google i Apple jednostrano nameću cijene i ostale ugovorne uvjete informatičkim inženjerima.

"Zato ću podnijeti tužbu protiv Googlea i Applea pred trgovačkim sudom u Parizu vezano za štetne poslovne prakse", najavio je francuski ministar.

"Koliko god moćni bili, Google i Apple ne bi smjeli biti u poziciji da tretiraju naše nove kompanije i naše inženjere kako ih danas tretiraju", dodao je.

Glasnogovornici Apple Francea i Google Francea nisu odmah odgovorili na pozive i poruke Reutersa da komentiraju ministrovu najavu.

Le Maire je također rekao da očekuje od Europske unije da do početka iduće godine zatvori rupe u sustavu oporezivanja koje koriste Google, Apple, Facebook i Amazon kako bi smanjili porezne obveze.

Bruxelles trenutno razmatra mjere poboljšanja sustava oporezivanja inozemnih divova koji posluju na europskim tržištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:58