VIDJELI SMO DOVOLJNO ŠTETE

GOOGLE ĆE ZABRANITI OGLAŠAVANJE SADRŽAJA KOJI JE VEZAN ZA KRIPTOVALUTE 'Vidjeli smo dovoljno štete na račun potrošača'

 Mike Blake/File Photo / REUTERS

Američka tehnološka kompanija Google najavila je zabranu oglašavanja kriptovaluta i povezanog sadržaja na svojim stranicama. Odluka na snagu stupa u lipnju ove godine, poručili su.

- Kompanija nadograđuje svoje politike vezane uz promociju financijskih usluga te će zabraniti svako oglašavanje financijskih proizvoda i usluga vezanih uz kriptovalute - rekao je Googleov voditelj oglasa Scott Spencer CNBC-u.

To znači da čak niti tvrtkama koje legitimno prodaju kriptovalute neće biti dopuštena promocija putem Googleovih proizvoda oglašavanja.

- Nemamo kristalnu kuglu koja nam pokazuje budućnost kriptovaluta, ali vidjeli smo dovoljno štete na račun potrošača pa želimo ovom području pristupiti s velikim oprezom – izjavio je Scott.

Ova je vijest stigla nakon što je Facebook Inc. najavio isto za oglašavanje na Facebooku, Audience Networku i Instagramu.

Budući da ove tvrtke zarađuju velike količine novaca upravo na oglašavanju (Alphabet, kompanija u čijem je Google vlasništvu, zarađuje više od 80% ukupnog prihoda na ovaj način), sigurnost oglašavanja im je veoma bitna.

Prema Googleovom godišnjem izvješću o “povjerljivom i sigurnom” oglašavanju, Google je u 2017. skinuo više od 3,2 milijardi oglasa koji nisu bili u skladu s njegovim politikama što je skoro duplo više od oglasa skinutih u 2016. kada ih je bilo 1,7 milijardi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:18