Dobili kredit HBOR-a i HPB-a

Hrvatska pošta gradit će centar od 350 milijuna kuna

Predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko, predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić i predsjednik Uprave Hrvatske pošte Ivan Čulo
 Marko Todorov / HANZA MEDIA
U projekt gradnje novog sortirnog centra Hrvatske pošte u Velikoj Gorici, ukupno vrijednog 350 milijuna kuna, uključili su se HBOR i HPB, koji su joj odobrili kredit za financiranje prve faze te investicije.
Banke su s HP-om potpisale ugovor o kreditu u iznosu od 155 milijuna kuna, a njime će se finacirati prva faza gradnje tog logističkog centra.
Druga faza, kako je pojasnio predsjednik Uprave HP-a Ivan Čulo, financirat će se iz vlastitih sredstava, a odnosi se na gradnju upravne zgrade. Useljenje u novi logistički centar očekuje se početkom 2019. godine, a ukupna površina kompleksa bit će 38 tisuća četvornih metara.
- Prvi korak prema novom logističkom centru već je realiziran i za desetak dana bit će otvoren novi sustav za sortiranje pismenih pošiljaka - rekao je Čulo i dodao kako je riječ o investiciji vrijednoj 62 milijuna kuna. Najavio je i raspisivanje natječaja za nabavu sustava za sortiranje paketskih pošiljaka, kao i da planiraju uložiti značajnija sredstva upravo u logističke kapacitete i sustave za usluge kupnje putem interneta.
Kada je riječ o kreditu HBOR-a i HPB-a, odobren je na rok od deset godina, s rokom počeka od dvije godine i kamatnom stopom od 2,5 posto, a dvije banke sudjeluju s jednakim iznosima, po 77,5 milijuna kuna. Predsjednica Uprave HBOR-a Tamara Perko istaknula je da HBOR podržava projekte vezane uz infrastrukturu kako bi se omogućio ravnomjeran razvitak svih područja Hrvatske, pri čemu je infrastruktura temelj takvog razvoja.
Za HPB, rekao je predsjednik Uprave Tomislav Vuić, potpisani ugovor važan je i zbog toga što je klijent Hrvatska pošta s kojom, istaknuo je, zajedno grade “najveću mrežu poslovnica za prodaju financijskih usluga u zemlji”.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:16