Novac za startupe

KREĆU NOVI NATJEČAJI ZA 'MOJ ZABA START' Za najbolje inovativne projekte spremno skoro milijun kuna

Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke
 Boris Kovačev / CROPIX

Zagrebačka banka nastavila je četvrtu godinu zaredom s projektom Moj Zaba Start kroz koji nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje, objavila je banka danas na press konferenciji u Zagrebu.

Cilj projekta je pružiti potporu najboljima u različitim područjima, a zainteresirani će svoje ideje moći prijaviti na tri različita natječaja – Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. Banka će kroz Moj Zaba Start dodijeliti gotovo milijun kuna potpora, ali i omogućiti edukacije kroz mentorsku podršku partnera i ambasadora te promociju onih najboljih.

- Moj Zaba Start predstavlja jedinstven program u promicanju poduzetništva te je u isto vrijeme dio društvene odgovornosti Zagrebačke banke. Ovo je četvrta sezona programa Moj Zaba Start usmjerenog na poticanje poduzetništva , kulture, znanosti i društva. Dosadašnja iskustva pokazuju da je odaziv veliki i da sudionici koji sudjeluju u programu imaju sjajne rezultate – istaknuo je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke prilikom predstavljanja projekta.

Banka je dosad, kaže Živaljić, poduprla 30-ak poduzetničkih inicijativa iz različitih područja kao što su IT industrija ili dizajn.

- Drago mi je vidjeti da su ti projekti s godinama napredovali i danas sigurno mogu biti poticaj i primjer drugima. U ime Uprave Zagrebačke banke pozivam sve zainteresirane da sudjeluju u programu te se veselim svakom koraku koji ćemo napraviti zajedno – dodao je Živaljić.

Zagreb, 070617.
Predstavljanje programa Moj Zaba Start natjecaja za potporu najboljim projektima iz podrucja novih tehnologija, razvoja novih proizvoda i inovacija.
Na fotografiji: Miljenko Zivaljic, Zagorka Mintas, Mario Valentic, Iva Sulentic
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / HANZA MEDIA
Predstavljanje natječaja za Moj Zaba Start

Budžet cjelokupnog Moj Zaba Start programa je 990.000 kuna. U sklopu svakog natječaja dodjeljuje se ukupno 330.000 kuna. Pobjednik projekta dobiva čak 120.000 kuna, drugoplasirani projekt 100.000 kuna, a trećeplasirani 80.000 kuna. Osim toga, na temelju glasova javnosti prikupljenih putem portala www.mojzabastart.hr dodjeljuje se financijska potpora u iznosu od 30.000 kuna projektu koji je među finalistima skupio najviše glasova.

Kriteriji za evaluaciju projekata te donošenje odluke o finalistima i pobjednicima natječaja uključuju kvalitetu projekta, tržišni potencijal projekta, procjenu kompetencija prijavitelja te financiranje projekta. Prijave traju do 31. srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:48