Novi ugovor

MARS RASKINUO UGOVOR S AWT-om UZDRMANIM ZBOG KRIZE AGROKORA Tedeschi odmah ugrabio priliku: 'Očekujemo 100 milijuna kuna prihoda'

Emil Tedeschi
 Tea Cimas / HANZA MEDIA

Atlantic Grupa u većinskom vlasništvu Emila Tedeschija objavila je da od veljače postaje službeni distributer kompanije Mars na hrvatskom tržištu, a novi ugovor je vrijedan više od 100 milijuna kuna, koliko se u 2018. očekuje u vidu dodatnog prometa.

Proizvode Mars kompanije je ranije distribuirao AWT International koji zapao u probleme zbog krize u Agrokoru. Kako neslužbeno saznajemo, Mars je s njima raskinuo ugovor krajem prošle godine. AWT je bio jedan od većih Agrokoroovih dobavljača, a u lipnju je pokrenuo predstečajni postupak "zbog nemogućnosti podmirenja dospjelih regresnih obveza prema bankama po osnovi neisplaćenih mjenica Konzuma kao glavnog dužnika".

Atlantic je ugovor dobio na natječaju koji je raspisala Mars kompanija, pojašnjavaju, a distribuirat će Mars čokoladni program, prehrambene proizvode i proizvode za kućne ljubimce. Novi proizvodni asortiman uključuje robne marke kao što su Twix, Mars, Bounty, Snickers, M&M's, Pedigree, Whiskas, Kitekat i Uncle Ben's, objavili su.

„To potvrđuje ozbiljnost naših planova i najava o daljnjem širenju i jačanju distribucijskog poslovanja u Atlanticu i, što je jednako važno, našu predanost realizaciji vrlo visokih distribucijskih ciljeva“, komentirao je Slaven Romac, Glavni direktor strateškog distribucijskog područja Hrvatska u Atlantic Grupi.

Atlantic Grupa još od 1991. distribuira Wrigley asortiman, koji je od 2008. dio Mars kompanije.

„Imamo odlična iskustva i značajna očekivanja od partnerstva s Atlanticom na području distribucije Mars proizvoda u Hrvatskoj. Kroz dosadašnju distribuciju Wrigley asortimana potvrdili smo kako je riječ o partneru od kojega možemo očekivati nastavak izvrsne suradnje. Ovim Ugovorom se dodatno proširuje i zaokružuje već postojeća suradnja kompanije Mars i Atlantica, čime očekujemo još bolji ukupan rezultat prema svim relevantnim tržišnim parametrima”, rekla je po potpisivanju Ugovora Darja Šušteršič, direktorica tržišta Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine u kompaniji Mars.

Atlantic grupa je u prošloj godini imala prihod od prodaje 5,1 milijardu kuna, od čega je 21,4 posto bilo od eksternih brendova (Unilevera, Ferrera, Raucha...), a 67,8 posto od vlastitih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. ožujak 2024 18:30