SNAŽAN RAST

ODLIČNA GODINA ZA OMILJENU TALIJANSKU KAVU Prihodi Lavazze porasli, sada iznose dvije milijarde eura

Konobar priprema Lavazza kavu
 Stefano Rellandini / REUTERS

Talijanski proizvođač kave Lavazza izvijestio je o snažnom rastu dobiti u 2017. godini zahvaljujući rastu prihoda na inozemnim tržištima i novoj strategiji akvizicija.

U prošloj je godini Lavazzina dobit prije kamata, poreza, amortizacije i deprecijacije porasla 12,5 posto, na 200,8 milijuna eura, pokazuje poslovno izvješće objavljeno u utorak.

Prihodi su im porasli 6,3 posto, na dvije milijarde eura, što je tri puta veći skok od tržišnog prosjeka, ističe izvršni direktor Lavazze Antonio Baravalle.

Prodaja je porasla u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Državama i Francuskoj, drugom Lavazzinom tržištu po veličini, nakon matične Italije. Inozemna tržišta čine nešto manje od dvije trećine prodaje grupe.

Lavazza je u posljednje vrijeme kupila više inozemnih tvrtki - tako su prošle godine kupili kanadskog proizvođača organske kave Kicking Horse, te francuski ESP i talijanskog proizvođača aparata i plastičnih šalica za kavu Nims.

"U 2018. snažno ćemo se fokusirati na organski rast grupe, u skladu sa smjernicama navedenim u strateškom planu - internacionalizacijom, jačanjem brendova i daljnjim proširenjem operativne marže", najavio je izvršni direktor Baravalle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:50